Kako očistimo madeže hrane z rok?
Print Friendly, PDF & Email

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste imeli opravka s hrano, ki je na vaših rokah oz. prstih pustila sledi? In ste se nato spraševali, zakaj niste uporabili zaščitnih rokavic! Npr. borovnice, grozdje, orehi, gobe ali pa morda barvanje jajčk za veliko noč in še kaj. Poglejmo si, kako najlažje in brez hudih kemikalij očistimo madeže hrane z rok.

Kaj potrebujemo, da očistimo madeže hrane z rok?

  • limono
  • ožemalnik citrusov
  • citronko
  • krtačko / grobo gobico

Trdovratni madeži, ki ostanejo na koži po rokovanju s hrano, ki pušča sledi, nas včasih presenetijo, takrat ko najmanj pričakujemo. Ko ne pomaga nobeno milo in večminutno spiranje z vodo, je čas, da poiščemo čudežni sadež, ki ga imamo običajno doma – imenuje se limona.

Limono prerežemo čez polovico in s pomočjo ožemalnika za citruse iztisnemo limonin sok.

Z limono vztrajno drgnemo po madežih. Če so madeži bolj trdovratne sorte, pa prste namočimo v limonin sok in jih drgnemo med sabo.

Manj trdovratne madeže bomo hitro odstranili, pa še roke in prste bomo imeli gladke kot dojenčkova ritka. Če pa madeže z limono ne moremo odstraniti, porabimo koristno vsaj drugo polovico limone. Pripravimo lahko limonado za boljši imunski sistem ali antidehidracijski napitek.


Trdovratnih madežev pa se lotimo s citronko. Najprej zmočimo roke, stresemo na dlan nekaj citronke in jo s prsti valjamo po madežih tako dolgo, da madeži ne izginejo. Na koncu si temeljito umijemo roke z milom in mlačno vodo ter dobro speremo in osušimo.

In naj bodo madeži na rokah lekcija za drugič. Življenje je včasih lepše, če uporabimo zaščitne rokavice.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor