Domen Valič – bananin kruh (banana bread)
Print Friendly, PDF & Email

Našemu povabilu se je zelo prijazno odzval simpatični igralec, Domen Valič, ki smo ga na televizijskih zaslonih nazadnje lahko gledali v nadaljevanki Usodno vino v Vlogi Erika Habjana. Pred tem pa v vlogi tv voditelja v oddaji Slovenija ima talent, ki jo je vodil skupaj z bratom, Vidom Valičem.
Igralec pa trenutno navdušuje tudi na gledaliških odrih in sicer v monokomediji Zapornik št. 3.2.3..

Domen, ki pravi, da rad dobro je, ravno najboljši kuhar pa vendarle ni, se je odločil, da nam zaupa njegov recept za enostavno sladico, bananin kruh. Običajno ga naredi kar po občutku, a za potrebe tokratnega recepta se je Domen še posebej potrudil in sestavine tudi stehtal. Domen, hvala. 🙂

Domen Valič in njegova pravkar pečena sladica, bananin kruh. Fotografija: Domen Valič.

Za bananin kruh po receptu Domna Valiča boste potrebovali:

  • 3 ali 4 zrele banane
  • 2 jajci
  • 125 g masla
  • največ 80 g sladkorja (saj so banane sladke)
  • žlička vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 2 pesti mletih orehov ali mandljev
  • 170 g pirine in kokosove moke v razmerju 4:1
  • pecilni prašek
  • mleti cimet

Potrebovali pa boste še:

  • posodo, v kateri boste vse skupaj zmešali
  • pekač, obložen s papirjem za peko
  • blender
  • kozico
  • štedilnik
  • in seveda pečico

Domen Valič bananin kruh pripravi takole

V večji posodi skupaj zmeša moko (pirino in kokosovo moko pri čemer uporabi razmerje 4:1), mlete orehe (ali mandlje), pecilni prašek, sol in vaniljev sladkor. Ker nima tehtnice, si pomaga tako, da uporabi približno eno skodelico moke (naš nasvet, za merjenje sestavin brez tehtnice).

Fotografija: Domen Valič.

V blednerju zmiksa jajci, banane, sladkor. Zraven dolije maslo, ki ga pred tem stopi v kozici.  Vse sestavine dobro premeša med seboj. Dobljeno mokro zmes vlije k suhim sestavinam in dobro premeša, da dobi čim bolj gladko zmes, ki jo vlije v namaščen pekač ali pekač, ki je obložen s papirjem za peko.

Fotografija: Domen Valič.

Bananin kruh peče v predhodno ogreti pečici na 180 °C, 50-65 minut.

Fotografija: Domen Valič.

In za konec še Domnov nasvet

V takšen bananin kruh pašeta še cimet ali kardamom, zato ju le vmešajte v zmes za bananin kruh po Domnovem receptu.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor