Blitva s krompirjem
Blitva s krompirjem je okusna priloga, ki jo ponavadi postrežemo z ribami, vendar je več kot odlična tudi zraven mesnih jedi in zelenjavi, ki jo pripravimo na različne načine. Lahko jo ponudimo kot toplo ali hladno jed.
Blitva s krompirjem – pripomočki:
- 2 loneca za kuhanje
- ponev
- cedilnik
- nož
- deska za rezanje
- žlica
- kuhalnica
Blitva s krompirjem – sestavine:
Za približno 2 – 3 osebe
- 6 – 7 srednje velikih krompirjev
- zeleni del stebelne blitve
- strok česna
- žlica olivnega olja
- sol
Blitva s krompirjem – priprava:
Krompir olupimo, operemo in narežemo na večje kose. Skuhamo ga v slani vodi.
Blitvo očistimo in jo operemo. Narežemo ali natrgamo jo na manjše lističe.
Blitvo kuhamo približno 3 minute v vreli ter slani vodi. Nato jo odcedimo in počakajmo, da se nam skuha krompir.
V ponvi segrejemo olivno olje, ter na njem prepražimo kuhano blitvo. Dodamo stisnjen ali na drobno narezan česen. Vse skupaj pražimo še kakšno minuto ali dve.
Na koncu dodamo še kuhan krompir v kosih in vse dobro premešamo. Pražimo še minuto, nato je blitva s kuhanim krompirjem pripravljena.
Vabim tudi, da si ogledate recept za ocvrta blitvina stebla, ki so prava poslastica!
Dober tek!