Ocvrta blitvina stebla
Ocvrta blitvina stebla so pravi posladek. Hitro so pripravljena in zelo okusna. Če ste do sedaj stebla odvrgli, jih po tem receptu zagotovo ne boste več. Blitva je zelo bogata z minerali, vsebuje pa tudi maščobne kisline omega 3, kar je sicer redkost v rastlinskem svetu.
Ocvrta blitvina stebla – pripomočki:
- nož
- deska za rezanje
- ponev ali friteza
- vilice
- 3 krožniki
Ocvrta blitvina stebla – sestavine:
Za 2 – 3 osebe
- beli deli oziroma stebla stebelne blitve
- 2 jajci
- sol
- krušne drobtine
- moka
- olje za cvrtje
Ocvrta blitvina stebla – priprava:
Najprej očistimo in operemo blitvina stebla. Zelene liste prihranimo za drugič. Stebla posolimo in jih nadevamo na desko za rezanje ali krožnik.
Posoljena stebla povaljamo najprej v moko, nato v jajca in nazadnje v drobtine.
Pohana stebla cvremo približno 5 minut v fritezi pri 180 °C. Če jih boste cvrli v ponvi, jih cvrete najprej 2 – 3 minute na eni strani in nato še 2 – 3 minute na drugi strani.
Ocvrta stebla položimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno olje.
Postrežemo jih lahko z raznimi prilogami, jaz jih imam najraje skupaj z listi blitve in krompirjem.
Dober tek!