Ocvrta blitvina stebla
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrta blitvina stebla so pravi posladek. Hitro so pripravljena in zelo okusna. Če ste do sedaj stebla odvrgli, jih po tem receptu zagotovo ne boste več. Blitva je zelo bogata z minerali, vsebuje pa tudi maščobne kisline omega 3, kar je sicer redkost v rastlinskem svetu.

Ocvrta blitvina stebla

Ocvrta blitvina stebla – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • ponev ali friteza
  • vilice
  • 3 krožniki

Ocvrta blitvina stebla – sestavine:

Za 2 – 3 osebe

  • beli deli oziroma stebla stebelne blitve
  • 2 jajci
  • sol
  • krušne drobtine
  • moka
  • olje za cvrtje

Ocvrta blitvina stebla – priprava:

Najprej očistimo in operemo blitvina stebla. Zelene liste prihranimo za drugič. Stebla posolimo in jih nadevamo na desko za rezanje ali krožnik.

Ocvrta blitvina stebla 1

Posoljena stebla povaljamo najprej v moko, nato v jajca in nazadnje v drobtine.

Ocvrta blitvina stebla 2

Pohana stebla cvremo približno 5 minut v fritezi pri 180 °C. Če jih boste cvrli v ponvi, jih cvrete najprej 2 – 3 minute na eni strani in nato še 2 – 3 minute na drugi strani.

Ocvrta blitvina stebla 3

Ocvrta stebla položimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno olje.

Ocvrta blitvina stebla 4

Postrežemo jih lahko z raznimi prilogami, jaz jih imam najraje skupaj z listi blitve in krompirjem.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor