Burger s tuno
Ko je pred nami dolg in naporen dan, je prav, da si privoščimo krepak zajtrk, ki nam bo dal dovolj energije in moči, da preskočimo vse ovire. Burger s tuno je brezmesni burger, ki ga pripravimo zelo na hitro – brez peke.
Burger s tuno – pripomočki:
- nož
- deska za rezanje
- skodelica
- žlica
Burger s tuno – sestavine:
Za 2 osebi:
- 2 kruhka za burger
- 1 majhna konzerva tune
- 2 žlici kisle smetane
- 4 žlice koruze
- 2 lista zelene solate
- polovica rdeče paprike
- bazilika (sveža ali posušena)
- mleti poper (po želji)
Burger s tuno – postopek:
V skodelici zmešamo 1 majhno konzervo tune, 2 žlici kisle smetane ter 4 žlice koruznih zrn. Vse skupaj dobro premešamo.
Dodamo lahko poljubna zelišča in začimbe: baziliko (svežo ali posušeno), origano, poper, čili itd. Postopek je enak kot bi pripravljali tunin namaz s koruzo.
Kruhek za burger prerežemo čez polovico. Lahko ga malenkost opečemo v opekaču za toast, nato pa ga na tanko namažemo s tuninim namazom s koruzo ter prekrijemo z listom zelene solate.
List solate oz. burger izdatno namažemo s preostalim namazom, tako da porabimo ves namaz. Rdečo papriko narežemo na tanjše trakce in jih porazdelimo po nadevu. Po želji lahko dodamo tudi kakšno drugo zelenjavo, npr. tanke rezine paradižnika.
Burger s tuno pokrijemo z zgornjo plastjo kruhka za burgerje in postrežemo. Da bo naš zajtrk še bolj krepak, zraven postrežemo še korenčkov sok.
Dober tek!