Pečena jajca na češnjevih paradižnikih
Poleti in jeseni, ko je sezona dišečih in okusnih češnjevih paradižnikov, si lahko za zajtrk, malico ali večerjo pripravimo božansko dober obrok – pečena jajca na češnjevih paradižnikih.
Jed je pripravljena hitro in enostavno, tako da za pripravo ne potrebujeno nobenih večjih kuharskih veščin; vseeno si bodo pa jedci polizali prste.
Pripomočki za pečena jajca:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pečena jajca:
Za 2 osebi:
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 manjša paprika
- sol
- poper
- 4 jajca
- 1 žlica olivnega olja
Postopek za pečena jajca:
Pečena jajca na češnjevih paradižnikih ne potrebujejo nobenega večjega znanja kuharskih veščin, prav tako za to jed ne potrebujemo dosti časa.
Zato si najprej pripravimo vse sestavine: papriko, jajca in češnjeve paradižnike, ki jih operemo, osušimo in prerežemo na polovico – papriko očistimo in narežemo na približno pol centimetra debele rezine.
Ponev z neoprijemljivim dnom premažemo z oljem in paradižnike ter papriko enakomerno razporedimo po dnu. Paradižnike obrnemo tako, da se bo prvo popekel raven, prerezan del.
Kar na malo višji temperaturi (da se sliši cvrčanje) paradižnike in trake paprike popečemo. To traja približno 3 do 4 minute.
Nato jih obrnemo in nanje stremo jajca. Dodamo sol in poper po željah ter ponev pokrijemo s pokrovko.
Tako pečemo vse skupaj še par minut, do željene zapečenosti jajca. Nekateri imajo radi še zelo tekoč rumenjak, drugi dobro zapečenega. Pri nas zapečemo tako, da je rumenjak še čisto malo tekoč.
Pečena jajca na češnjevih paradižnikih postrežemo takoj topla s kosom dobrega kruha.
Dober tek vam želim 🙂