Okusni in polni topli sendviči
Print Friendly, PDF & Email

Če imate star kruh in ne veste, kaj bi z njim, ga izkoristite tako, da naredite te tople sendviče. In četudi ga nimate, vendar bi jedli nekaj zelo okusnega, hitro narejenega, toplega in nasitnega, potem je pričujoči recept pravi za vas. Je odlična ideja za zajtrk ali večerjo. Okusni in polni topli sendviči so zelo sočni, saj so polni raznolikih sestavin, lepo zapečeni in hrustljavi.

Okusni in polni topli sendviči

Pripomočki za tople sendviče:

  • pekač
  • peka papir
  • pečica
  • posodica
  • jušna žlica
  • čajna žlička
  • kuhinjski nož

Topli sendviči – sestavine

Za 2 osebi:

  • 10 manjših ali 5 večjih rezin (starega) kruha
  • 5 kosov pica šunke (če imate radi več salame, lahko tudi 10)
  • manjša kockica masla (premera nekje 4 cm)
  • 1 jajce
  • 2 jušni žlici kisle smetane
  • nekaj žlic (domače) paradižnikove mezge
  • pol žličke origana
  • ščepec soli in popra
  • 100 g nastrgane mocarele
  • dve jušni žlici domače čilijeve omake

Postopek priprave toplih sendvičev:

Kruh razrežemo na manjše ali večje rezine. Jaz sem vzela star (domač) koruzni kruh in ga narezala na manjše rezine.

Okusni in polni topli sendviči

Na vsako rezino damo čisto majhno kockico masla, kot je videti spodaj na sliki.

Okusni in polni topli sendviči

V posodici zmešamo jajce in kislo smetano, dodamo sol in poper ter dobro premešamo.

Okusni in polni topli sendviči

Vsako rezino kruha prekrijemo z zmesjo iz jajca in kisle smetane. Pazimo, da ne pretiravamo s količino, saj bo sicer tekla dol s kruha.

Okusni in polni topli sendviči

Na vsako rezino kruha položimo polovico ali celo rezino salame. Če imate radi več salame, daste celo, sicer pa je dovolj pol.

Okusni in polni topli sendviči

Na vsak kos kruha zdaj nanesite žličko paradižnikove mezge in prek potresite origano.

Okusni in polni topli sendviči

Po vrhu nastrgajte mocarelo. Če imate radi veliko topljenega sira, ga dajte več. Sama nisem ljubiteljica topljenega sira, zato sem ga dala manj. Na vsak sendvič dajte po vrhu nekaj kapljic domače čilijeve omake. Če niste ljubitelji pekočega, ta korak izpustite.

Okusni in polni topli sendviči

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in sendviče položimo vanjo. Pečemo nekje 10 do 15 minut, dokler se sir ne raztopi in dobi lepe zlato-rjave skorjice.

Okusni in polni topli sendviči

Okusni in polni topli sendviči so pripravljeni – postrežemo jih na krožnik in uživamo v toplem obroku. Dober tek!

Okusni in polni topli sendviči

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor