Jetrca in srčki z rožmarinom
Kokošja jetrca in srčki z rožmarinom za zajtrk so enostavna za pripravo in odlična za dober začetek dneva. Za dolgo in kleno zdravje je pomembno gibanje in pitje zadostnih količin vode. A še pomembneje je to kakšen zajtrk si pripravimo in kako ga uživamo.
Jetrca in srčki z rožmarinom – pripomočki:
- deska
- nož za rezanje
- ponev za peko s pokrovko
Jetrca in srčki z rožmarinom – sestavine:
- 200 g svežih kokošjih jetrc in srčkov po osebi
- 1 dl vode
- majhna žlička suhega zdrobljenega rožmarina
- 2 do 3 žlice oljčnega olja
- sol po okusu
- sveže mlet poper po okusu
- strto zrno česna
Jetrca in srčki z rožmarinom – postopek priprave
Kokošja jetrca in srčke narežite na manjše koščke ter jih na tihem ognju podušite z malo vode.
Ko voda povre dodajte žličko ali dve oljčnega olja, posolite, popoprajte in zdrobljene iglice posušenega rožmarina. Popecite še kakšno minuto, dodajte sveže strto zrno česna in odličen zajtrk je pripravljen. Jed ponudite z rezino kruha, sezonsko solato in skodelico domačega zeliščnega čaja.