Vegi obloženi kruhki z bučkami
Obloženi kruhki so hitri prigrizki ali priloga h kosilu ali večerji. Pripravimo jih lahko na tisoč in en način, po principu “pospravi hladilnik”. Tokrat v vegi verziji, z bučkami. Prste si bodo obliznili tudi tisti, ki sicer ne marajo bučk, saj so vegi obloženi kruhki z bučkami zares nesramno slastni, hrustljavi, barvno pisani in še in še.
Vegi obloženi kruhki z bučkami – pripomočki:
- pekač
- peki papir
- deska za rezanje
- nož
- vilica
- žlica
- skodelica
- ribež
Vegi obloženi kruhki z bučkami – sestavine:
- paket toasta (število prilagodimo pekaču)
- 1 srednje velika bučka
- 10 cm pora
- 2 jajčki
- 3 žlice kisle smetane
- čajna skodelica naribanega sira (edamec, trapist)
- ščepec soli in popra
- ščepec bazilike
Vegi obloženi kruhki z bučkami – postopek:
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj zložimo toast. Število rezin prilagodimo pekaču; običajno je to 12 kosov (3 x 4 kosov).
Por operemo in narežemo na drobno.
V skodelico ubijemo 2 jajčki, ju stepemo ter dodamo ščepec soli, popra in bazilike. Dodamo še narezan por.
Bučke narežemo na tanko; lahko na kolobarje ali rezine, kakor nam je ljubše. Kos bučke (3 cm) pa nasekljamo čisto na drobno.
Narezane bučke zložimo na toast.
Na drobno nasekljane bučke pa dodamo v skodelico ter primešamo še 3 žlice kisle smetane.
Sir naribamo približno za eno čajno skodelico. Količino prilagodimo okusu.
Sir potrosimo po bučkah.
Čez pa prelijemo jajčno osnovo.
Vegi obložene kruhke z bučkami pečemo 20 minut v predhodno ogreti pečici na približno 180°C.
Ko se sir lepo stopi in zlato zapeče, so kruhki gotovi. Postrežemo jih takoj.
Hrustljav dober tek!
K vegi obloženim kruhkom z bučkami se poda korenčkov sok.