Trikotni prigrizki
Trikotni prigrizki so sočni in zabavni mini sendviči. Otrokom so všeč zaradi oblike in niti pomislijo ne, da je notri lahko tudi kaj zelenjave. Namaze za trikotne prigrizke naredimo po svojem okusu, zato v receptu podane sestavine lahko prilagodite svojemu okusu.
Pripomočki za pripravo trikotnih prigrizkov
- 3 skledice
- žlice
- nož
- deska za rezanje
- hladilnik
Sestavine za pripravo trikotnik prigrizkov
- kruh za tramezzine (2 paketa)
- 3-4 korenčeki
- 100 g tune
- 180 g kisle smetane
- 1-2 jušni žlici tekočega jogurta
- 1 jušna žlica majoneza
- 10 dag pečen pršut
- 2 philadelphii / kremna sira
- 100 g dimljenega Lososa
- drobnjak
Postopek za pripravo trikotnih prigrizkov
Za pripravo trikotnih prigrizkov potrebujemo kruh za tramezzine, najlažje ga je preprosto kupiti. V primeru, da jih v trgovini ne najdete, kupite kruh za toast in mu odrežete skorjo.
Pripravili bomo tri različne trikotne prigrizke.
Za prvega potrebujemo tuno, korenček, majonezo in kislo smetano. Najprej korenček operemo, očistimo in naribamo v skledico.
Nato odlijemo odvečno olje tuni in jo stresemo v skledico. Dobro premešamo.
Dodamo še kislo smetano in žlico majoneze za okus. Po želji lahko solimo in popramo.
In dobimo homogeno zmes.
Za druga dva bomo naredili skupno osnovo in jih nato naredili dva različna okusa. Začnemo z philadelphio ali katerikolim drug kremnim sirom, ki vam je všeč, jogurtom in piko popra. Najprej damo v skledico philadelphio in jo z žlico malo zmehčamo. Jogurt uporabimo kot neke vrste razredčilo, dodamo ga le toliko, da se bo nadev lepše mazal ker, če pretiravamo postane preveč tekoč.
Malo popopramo. Ločimo v 2 skledici.
Eni dodamo pečen pršut, ki smo ga predhodno zrezali na majhne koščke.
Drugi pa dodamo nasekljani drobnjak. Dobro jih premešamo.
Vsak nadev namažemo na rezino, dve, tri kruh za tramezzine, odvisno od količine pripravljenega nadeva.
Na kruhke, ki smo jih namazali z nadevom z drobnjakom, enakomerno razporedimo rezine dimljenega lososa.
Sedaj pokrijemo z drugo rezino kruha za tremezzine, zrežemo trikotnike in pustimo malo počivati v hladilniku. Velikost trikotnikov določite sami. Lahko jih tudi takoj pojemo, a menim, da so hladni bolj osvežilni.