Trikotni prigrizki
Print Friendly, PDF & Email

Trikotni prigrizki so sočni in zabavni mini sendviči. Otrokom so všeč zaradi oblike in niti pomislijo ne, da je notri lahko tudi kaj zelenjave. Namaze za trikotne prigrizke naredimo po svojem okusu, zato v receptu podane sestavine lahko prilagodite svojemu okusu.

Trikotni prigrizki

Pripomočki za pripravo trikotnih prigrizkov

  • 3 skledice
  • žlice
  • nož
  • deska za rezanje
  • hladilnik

Sestavine za pripravo trikotnik prigrizkov

  • Trikotni prigrizkikruh za tramezzine (2 paketa)
  • 3-4 korenčeki
  • 100 g tune
  • 180 g kisle smetane
  • 1-2 jušni žlici tekočega jogurta
  • 1 jušna žlica majoneza
  • 10 dag pečen pršut
  • 2 philadelphii / kremna sira
  • 100 g dimljenega Lososa
  • drobnjak
Nasvet
Količine lahko prilagodimo okusu.

Postopek za pripravo trikotnih prigrizkov

Za pripravo trikotnih prigrizkov potrebujemo kruh za tramezzine, najlažje ga je preprosto kupiti. V primeru, da jih v trgovini ne najdete, kupite kruh za toast in mu odrežete skorjo.

Pripravili bomo tri različne trikotne prigrizke.

Za prvega potrebujemo tuno, korenček, majonezo in kislo smetano. Najprej korenček operemo, očistimo in naribamo v skledico.

Trikotni prigrizki

Nato odlijemo odvečno olje tuni in jo stresemo v skledico. Dobro premešamo.

Trikotni prigrizki

Dodamo še kislo smetano in žlico majoneze za okus. Po želji lahko solimo in popramo.

Trikotni prigrizki

In dobimo homogeno zmes.

Trikotni prigrizki

Za druga dva bomo naredili skupno osnovo in jih nato naredili dva različna okusa. Začnemo z philadelphio ali katerikolim drug kremnim sirom, ki vam je všeč, jogurtom in piko popra. Najprej damo v skledico philadelphio in jo z žlico malo zmehčamo. Jogurt uporabimo kot neke vrste razredčilo, dodamo ga le toliko, da se bo nadev lepše mazal ker, če pretiravamo postane preveč tekoč.

Trikotni prigrizki

Malo popopramo. Ločimo v 2 skledici.

Trikotni prigrizki

Eni dodamo pečen pršut, ki smo ga predhodno zrezali na majhne koščke.

Trikotni prigrizki

Drugi pa dodamo nasekljani drobnjak. Dobro jih premešamo.

Trikotni prigrizki

Vsak nadev namažemo na rezino, dve, tri kruh za tramezzine, odvisno od količine pripravljenega nadeva.

Trikotni prigrizki

Trikotni prigrizki

Na kruhke, ki smo jih namazali z nadevom z drobnjakom, enakomerno razporedimo rezine dimljenega lososa.

Trikotni prigrizki

Trikotni prigrizki

Sedaj pokrijemo z drugo rezino kruha za tremezzine, zrežemo trikotnike in pustimo malo počivati v hladilniku. Velikost trikotnikov določite sami. Lahko jih tudi takoj pojemo, a menim, da so hladni  bolj osvežilni.

Trikotni prigrizkiDober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor