Šparglji v hrustljavem objemu s pršutom
Print Friendly, PDF & Email

Šparglji vsebujejo veliko folne kisline ter so eden najmočnejših antioksidantov. Zelo pomembni so za naše telo, saj čistijo organizem, zato vam priporočam, da jih večkrat vključite v vašo prehrano, še posebej sedaj, ko je sezona špargljev tu. Iz njih lahko naredite juhe, rižote ali jih pečete na žaru … Nekaj idej najdete tudi na tej povezavi.

Prvič sem jedla šparglje, ki jih je pripravil moj oči. Naredil jih je s krompirjem iz pečice, bili so res za prste obliznit, zato sem se odločila, da jih naredim tudi sama, ampak malo drugače. Šparglji v hrustljavem objemu s pršutom so res odlični in hrustljavi. Zelo hitro so narejeni in potrebujete samo 3 sestavine (šparglje, pršut in listnato testo) ter nekaj poljubnih semen. Naredite jih kot prilogo ali kot predjed.

Poizkusite moj recept za šparglje v hrustljavem objemu s pršutom. Verjamem, da vam bodo všeč.

Šparglji v hrustljavem objemu s pršutom

Pripomočki za šparglje v hrustljavem objemu s pršutom:

  • peki papir
  • čopič in posodica za olje
  • nož za rezanje testa
  • deska
  • žlica
  • ventilacija pečica

Sestavine za šparglje v hrustljavem objemu s pršutom:

Za okoli 10-12 špargljev

  • 10- 12 špargljev
  • cca. 10-15 rezin kuhanega pršuta (lahko uporabite tudi suh pršut ali slanino)
  • 5 žlic olivnega olja (za premaz testa)
  • ena pest lanenih in sezamovih semen
  • zavoj svežega listnatega testa (278 g)

Kako pripravim šparglje v hrustljavem objemu s pršutom:

Šparglje umijem,  jim odrežem olesenele konce, če je to potrebno ter jih položim na peki papir. Kuhan pršut narežem na tanke rezine. Lahko uporabite tudi navaden pršut. Pršut previdno ovijem okoli špargljev. Listnato testo odvijem in ga po širini narežem na trakove (količina špargljev, ki jih boste pripravili je odvisna tudi od tega kako široke trakove boste narezali). Vsak špargelj previdno ovijem v trak testa.

šparglji v hrustljavem objemu s pršutom

V posodico nalijem malo olivnega olja ter s čopičem namažem šparglje in testo. Po njih posujem malo lanenih in sezamovih semen. Vse skupaj s peki papirjem položim v pečico in pečem v ventilacijski pečici na 180 °C 20-30 minut (toliko, da dobijo zlato barvo).

šparglji v hrustaljvem objemu s pršutom

Šparglje lahko ponudim z narezanim paradižnikom kot predjed.

šparglji v hrustavlji skorjici s pršutom

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor