Slastni bučkini zvitki
Print Friendly, PDF & Email

Za grižljaj veliki slastni prigrizki, pri katerih si boste želeli vedno več. To so bučkini zvitki s slastno šunko in sirom. Naj brbončice zapojejo. Priprava je zelo enostavna in hitra, lahko jih pripravi čisto vsak. Poskusite! 🙂

slastni-buckini-zvitki-7

Bučkini zvitki – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • nož
  • deska za rezanje
  • nizek pekač iz pečice
  • papir za peko
  • lupilec
  • čopič

Bučkini zvitki  – sestavine:

(za cca. 30 zvitkov)

  • 1 srednje velika bučka
  • 10 rezin poljubne šunke, lahko tudi slanina
  • 5 rezin poljubnega sira
  • žlica stopljenega masla
  • sol po okusu

Bučkini zvitki – postopek:

Bučko operemo in ji odrežemo oba konca. Nato z lupilcem, po celotni dolžini bučke, režemo dolge trakove, kot prikazuje slika.

slastni-buckini-zvitki

Trakove bučke zložimo na ravno površino. Rezine šunke z nožem režemo na tretjine oz. za širino bučke, odvisno je od tega koliko velike so rezine, mogoče jih bomo potrebovali manj, ali več.

slastni-buckini-zvitki-1

Enako storimo s sirom.

slastni-buckini-zvitki-3

Na trakove bučk polagamo najprej narezane trakove šunke, ter nato čezenj položimo še trakove sira. S sirom ne pretiravamo, ker nam bo tako stekel iz zvitka. Zvitke lahko pripravimo tudi samo s sirom, bodo prav tako zelo okusni.

slastni-buckini-zvitki-2

Nato trakove preprosto zavijemo, kot rulado, v zvitek.

slastni-buckini-zvitki-4

Konec obrnemo pod zvitek.

slastni-buckini-zvitki-5

Pekač obložimo s papirjem za peko in bučkine zvitke polagamo nanj. Na koncu le še vzamemo stopljeno maslo in vsakega posebej premažemo s pomočjo čopiča. Po vrhu jih le še rahlo solimo.

slastni-buckini-zvitki-6

Pečemo jih v ogreti pečici, 15 – 20 minut, pri 180 °C. Odvisno od tega koliko bi radi, da so zapečeni. Jemo lahko tople ali hladne, oboji so zelo okusni.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 37 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor