Slastni bučkini zvitki
Za grižljaj veliki slastni prigrizki, pri katerih si boste želeli vedno več. To so bučkini zvitki s slastno šunko in sirom. Naj brbončice zapojejo. Priprava je zelo enostavna in hitra, lahko jih pripravi čisto vsak. Poskusite! 🙂
Bučkini zvitki – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- nož
- deska za rezanje
- nizek pekač iz pečice
- papir za peko
- lupilec
- čopič
Bučkini zvitki – sestavine:
(za cca. 30 zvitkov)
- 1 srednje velika bučka
- 10 rezin poljubne šunke, lahko tudi slanina
- 5 rezin poljubnega sira
- žlica stopljenega masla
- sol po okusu
Bučkini zvitki – postopek:
Bučko operemo in ji odrežemo oba konca. Nato z lupilcem, po celotni dolžini bučke, režemo dolge trakove, kot prikazuje slika.
Trakove bučke zložimo na ravno površino. Rezine šunke z nožem režemo na tretjine oz. za širino bučke, odvisno je od tega koliko velike so rezine, mogoče jih bomo potrebovali manj, ali več.
Enako storimo s sirom.
Na trakove bučk polagamo najprej narezane trakove šunke, ter nato čezenj položimo še trakove sira. S sirom ne pretiravamo, ker nam bo tako stekel iz zvitka. Zvitke lahko pripravimo tudi samo s sirom, bodo prav tako zelo okusni.
Nato trakove preprosto zavijemo, kot rulado, v zvitek.
Konec obrnemo pod zvitek.
Pekač obložimo s papirjem za peko in bučkine zvitke polagamo nanj. Na koncu le še vzamemo stopljeno maslo in vsakega posebej premažemo s pomočjo čopiča. Po vrhu jih le še rahlo solimo.
Pečemo jih v ogreti pečici, 15 – 20 minut, pri 180 °C. Odvisno od tega koliko bi radi, da so zapečeni. Jemo lahko tople ali hladne, oboji so zelo okusni.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah