Sanjski popki čemaža v kisu
Print Friendly, PDF & Email

Ko nabiramo liste čemaža, lahko istočasno naberemo tudi njegove popke. So zelo nežnega okusa in odlična so popestritev jedi. Vložimo jih v kis in uživamo v njih tudi, ko ni sezone čemaža. Popke lahko ponudimo k sendvičem, ob kruhu, siru, narezku, v solati, ob zelenjavi, okrasimo kuhane jedi …

Sanjski popki čemaža v kisu

Pripomočki za popke čemaža v kisu so:

  • lonec
  •  merica za tekočino
  •  kozarčki za vlaganje
  •  pokrovčki za kozarčke
  •  kuhinjska krpa
  •  žlica

Sestavine za popke čemaža v kisu so:

  • 200 g popkov čemaža
  • 1 dl kisa za vlaganje
  • 3 dl vode
  • 1 kavna žlička soli

Postopek priprave  za popke čemaža v kisu:

Pomembno!
Rastline vedno nabiramo v suhem vremenu, neokrnjeni naravi stran od cest in urbanega naselja.

Popki čemaža so na pecljih visoko od tal, naberemo čiste popke, ki jih doma še enkrat pregledamo, prati jih ni potrebno.

Sanjski popki čemaža v kisu

V lonec damo kis in vodo ter pristavimo na štedilnik, da tekočina zavre. Potem v vrelo mešanico kisa stresemo cvetne popke čemaža in jih toliko pokuhamo, da spremenijo barvo.

Sanjski popki čemaža v kisu

Nato napolnimo kozarčke in jih dobro zapremo s pokrovčki. Pokrijemo jih s kuhinjsko krpo, da se počasi ohlajajo. Označimo kaj je v kozarčku in zapišemo tudi datum.

 

Sanjski popki čemaža v kisu

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor