Pujski v odejici
Pujski v odejici, so hiter in slasten prigrizek. Ko se nam mudi in bi radi na hitro nekaj prigriznili, je tale prigrizek popoln. Priprava je zelo enostavna in hitra!
Pujski v odejici – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- nož
- pekač
- papir za peko
- skledica
- vilica
- kuhinjski čopič
Pujski v odejici – sestavine:
(za 4 osebe)
- listnato testo (250 g)
- 8 hrenovk
- 1 jajce
- začimbe po okusu
- ščep soli
- sir, paradižnikova mezga, kečap (po želji)
- 2 žlici sezamovih semen
Pujski v odejici – postopek:
Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180°C. Listnato testo razvaljamo, ali pa ga le razvijemo, če boste kupili tistega, ki je že razvaljan. Lahko pa ga pripravite sami.
Vzamemo hrenovke, eno položimo na listnato testo, ob rob, ter približno izmerimo, koliko testa potrebujemo, da hrenovko lepo zavijemo vanj.
Odmerimo približno 1 cm več, da se ob robu prekriva. Testo z nožem režemo na kose pravih velikosti in vsako hrenovko posebej, zavijemo v svoj kos testa.
Na testo, pred zavijanjem, po želji dodamo sir, začimbe, paradižnikovo mezgo, ali kečap.
Hrenovko tesno zavijemo v testo, rob kjer se testo prekriva, nekoliko stisnemo in jo nato z nožem, režemo na cca. 3 cm široke koščke.
Koščke polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. V skledici z vilico razžvrkljamo celo jajce, ki mu dodamo sol in začimbe po okusu, torej poper, curry, origano …, ter nato s čopičem jajčno mešanico, premažemo po, v testo oblečenih hrenovkah.
Čezenj posujemo še sezamova semena. Pekač postavimo v pečico in vse skupaj pečemo 18 – 20 minut, pri 180°C.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah