Pečene bučke v drobtinah

[Total: 2    Average: 5/5]

Če imate radi panirano hrano, je ta recept kot nalašč za vas. Najbolj zanimiva stvar pri tem prigrizku je, da je jed pripravljena brez olja, mleka ali jajc.

Pečene bučke v drobtinahKaj potrebujemo za pečene bučke v drobtinah?

  • 3 plastične ali steklene posode
  • metlica
  • pekač
  • nož ali lupilec
  • pečica
  • peki papir

Sestavine za pečene bučke v drobtinah?

Postopek za izdelavo pečenih bučk v drobtinah:

Najprej bučke olupimo in jih dobro speremo pod mrzlo vodo, ter narežemo na kolobarje.

Pečene bučke v drobtinah

V moko nato vlijemo mandljevo mleko in z metlico dobro premešamo. Dodamo še 1 žlico in pol domače vegete ter ponovno maso dobro premešamo.

Pečene bučke v drobtinah Ko je masa pripravljena, vzamemo kolobar bučke in ga pomočimo v pripravljeno maso in nato z obeh strani povaljamo v drobtinah. Panirane kolobarje bučk odlagamo na krožnik, kasneje pa jih položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Med seboj naj bodo bučke v pekaču minimalno razmaknjene.

Pečene bučke v drobtinahPekač položimo v predhodno segreto pečico na 200 stopinj Celzija za cca. 20 minut. Pet do sedem minut pred koncem pečenja, lahko pečici priklopimo še ventilacijo. Tako pečene bučke v drobtinah dobijo prav lepo rjavo barvo.

Nasvet
Pečene bučke v drobtinah se odlično podajo kot priloga h krompirju, rižu ali pa samo solati. Mandljevo mleko lahko nadomestite s katerimkoli drugim rastlinskim mlekom. Odlično se obnese tudi voda (preverjeno!). 🙂 Masa je podobna masi za palačinke in mora biti malo bolj gosta. Namesto domače vegete lahko uporabite samo sol in začimbe po okusi in želji 🙂 Moka in drobtine so lahko tudi brezglutenske. Za bolj hrustljave, lahko med pečenjem bučke poškropite z vodo. Če pa želite pečene bučke v drobtinah bolj mehke, svetujem, da pod pekač postavite posodo napolnjeno z vodo.

Veliko zabave pri pripravljanju 🙂

 

BanAna

Na prvem mestu sem mamica mojemu ljubemu malemu princu, ki ga boste zasledili tudi v mojih receptih. Sem grafična/web oblikovalka obsedena s tipografijo, monociklistka, veganka, ljubiteljica vseh živih bitij ... in še bi lahko naštevala. :) Moji recepti so preprosti in upam, da vam z njimi prikažem lahek in preprost način življenja nas veganov. Radi se 'mejte in veliko se smejte! :)

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?