Pečene bučke v drobtinah
Print Friendly, PDF & Email

Če imate radi panirano hrano, je ta recept kot nalašč za vas. Najbolj zanimiva stvar pri tem prigrizku je, da je jed pripravljena brez olja, mleka ali jajc.

Pečene bučke v drobtinahKaj potrebujemo za pečene bučke v drobtinah?

  • 3 plastične ali steklene posode
  • metlica
  • pekač
  • nož ali lupilec
  • pečica
  • peki papir

Sestavine za pečene bučke v drobtinah?

Postopek za izdelavo pečenih bučk v drobtinah:

Najprej bučke olupimo in jih dobro speremo pod mrzlo vodo, ter narežemo na kolobarje.

Pečene bučke v drobtinah

V moko nato vlijemo mandljevo mleko in z metlico dobro premešamo. Dodamo še 1 žlico in pol domače vegete ter ponovno maso dobro premešamo.

Pečene bučke v drobtinah Ko je masa pripravljena, vzamemo kolobar bučke in ga pomočimo v pripravljeno maso in nato z obeh strani povaljamo v drobtinah. Panirane kolobarje bučk odlagamo na krožnik, kasneje pa jih položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Med seboj naj bodo bučke v pekaču minimalno razmaknjene.

Pečene bučke v drobtinahPekač položimo v predhodno segreto pečico na 200 stopinj Celzija za cca. 20 minut. Pet do sedem minut pred koncem pečenja, lahko pečici priklopimo še ventilacijo. Tako pečene bučke v drobtinah dobijo prav lepo rjavo barvo.

Nasvet
Pečene bučke v drobtinah se odlično podajo kot priloga h krompirju, rižu ali pa samo solati. Mandljevo mleko lahko nadomestite s katerimkoli drugim rastlinskim mlekom. Odlično se obnese tudi voda (preverjeno!). 🙂 Masa je podobna masi za palačinke in mora biti malo bolj gosta. Namesto domače vegete lahko uporabite samo sol in začimbe po okusi in želji 🙂 Moka in drobtine so lahko tudi brezglutenske. Za bolj hrustljave, lahko med pečenjem bučke poškropite z vodo. Če pa želite pečene bučke v drobtinah bolj mehke, svetujem, da pod pekač postavite posodo napolnjeno z vodo.

Veliko zabave pri pripravljanju 🙂

 

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

BanAna

Na prvem mestu sem mamica mojemu ljubemu malemu princu, ki ga boste zasledili tudi v mojih receptih. Sem grafična/web oblikovalka obsedena s tipografijo, monociklistka, veganka, ljubiteljica vseh živih bitij ... in še bi lahko naštevala. :) Moji recepti so preprosti in upam, da vam z njimi prikažem lahek in preprost način življenja nas veganov. Radi se 'mejte in veliko se smejte! :)

Dodaj odgovor