Pečene bučke v drobtinah
Če imate radi panirano hrano, je ta recept kot nalašč za vas. Najbolj zanimiva stvar pri tem prigrizku je, da je jed pripravljena brez olja, mleka ali jajc.
Kaj potrebujemo za pečene bučke v drobtinah?
- 3 plastične ali steklene posode
- metlica
- pekač
- nož ali lupilec
- pečica
- peki papir
Sestavine za pečene bučke v drobtinah?
- 1-2 na kolobarje narezano bučko
- 300 ml mandljevega mleka
- 200 g moke
- 400 g drobtin
- 1 žlico in pol domače vegete
Postopek za izdelavo pečenih bučk v drobtinah:
Najprej bučke olupimo in jih dobro speremo pod mrzlo vodo, ter narežemo na kolobarje.
V moko nato vlijemo mandljevo mleko in z metlico dobro premešamo. Dodamo še 1 žlico in pol domače vegete ter ponovno maso dobro premešamo.
Ko je masa pripravljena, vzamemo kolobar bučke in ga pomočimo v pripravljeno maso in nato z obeh strani povaljamo v drobtinah. Panirane kolobarje bučk odlagamo na krožnik, kasneje pa jih položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Med seboj naj bodo bučke v pekaču minimalno razmaknjene.
Pekač položimo v predhodno segreto pečico na 200 stopinj Celzija za cca. 20 minut. Pet do sedem minut pred koncem pečenja, lahko pečici priklopimo še ventilacijo. Tako pečene bučke v drobtinah dobijo prav lepo rjavo barvo.
Veliko zabave pri pripravljanju 🙂