Mandljevo mleko
Print Friendly, PDF & Email

Mandljevo mleko je okusno, hranilno in zdravo. Tukaj imate preprost recept, ki bo navdušil vsakogar. Priporočam ga tudi otrokom, saj je sestava mandljevega mleka najbolj podobna materinemu. Preprosto božanski je.

Mandljevo mleko

Kaj potrebujemo za mandljevo mleko?

  • 1 blender ali mešalnik
  • 1 skodelica
  • 2 cedila (manj in bolj gosto)
  • 1 žlica
  • 1 steklena skleda / plastična posoda

Sestavine za mandljevo mleko:

  • 1 skodelica mandljev
  • 4 skodelice hladne vode (obvezno hladne)

Postopek izdelave mandljevega mleka:

Mandlje obvezno čez noč namočimo (namakajo naj se od 8 do 12 ur). Zjutraj mandlje dobro speremo s hladno vodo in damo v blender. Čez prilijemo 4 skodelice hladne vode.

Priprava mandljevega mleka

Zmešamo v blenderju (približno eno minuto).

Miks mandljev in vode

Precedite skozi cedilo (manj gosto) in s pomočjo žlice izstisnite preostanek mleka, ki se je zadržal na cedilu. Isti postek naredite še skozi bolj gosto cedilo.

Preceditev mandljevega mleka

Mleko je narejeno in pripravljeno za uporabo. Veselje ob pitju je nepopisno.

Veselje ob mandljevem mleku

Nasveti
Pri preceditvi mandljevega mleka ostane “suha snov”, ki jo lahko uporabite za izdelavo presne čokoladne torte ali presnih mandljevih piškotov. Uporabite ga lahko kot samostojen obrok, v kosmičih, grizu, palačinkah, kot dodatek k čaju ali kavi,… kjerkoli vam srce poželi. Uporaben je približno 3-4 dni, shranjen v hladilniku. Pri receptu obvezno uporabite hladno vodo, saj topla voda povzroča vrenje in se mleko hitreje skisa. Če želite, da je mandljevo mleko bolj sladko, lahko med mešanjem v blenderju dodate 1-2 sveža datlja. V kolikor nimate možnosti svežih, lahko suhe za kratek čas (15min) namočite v vodo, da se zmehčajo in tako spustijo več soka od sebe. V tem receptu sem uporabila manjšo skodelico za kavo, ker sem potrebovala le manjšo količino mandljevega mleka. Mleko je tudi odličen nadomestek kravjega mleka.
Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

BanAna

Na prvem mestu sem mamica mojemu ljubemu malemu princu, ki ga boste zasledili tudi v mojih receptih. Sem grafična/web oblikovalka obsedena s tipografijo, monociklistka, veganka, ljubiteljica vseh živih bitij ... in še bi lahko naštevala. :) Moji recepti so preprosti in upam, da vam z njimi prikažem lahek in preprost način življenja nas veganov. Radi se 'mejte in veliko se smejte! :)

Dodaj odgovor