Lososovi zvitki z zeliščnim mascarponom
Lososovi zvitki z zeliščnim mascarponom vas bodo očarali s harmonijo okusov in vas popeljali v čudovit uvod gurmanskih užitkov.
Lososovi zvitki z zeliščnim mascarponom – pripomočki:
- deska za rezanje
- metlica za mešanje
- nož
- posoda
- ponvica
Lososovi zvitki z zeliščnim mascarponom – sestavine:
(za 4 osebe, hladna predjed)
- 200 g prekajenega lososa (file)
- 200 g blanširane špinače
- 200 g sira mascarpone
- čili
- limonina lupina in sok pol limone
- meta
- koriander
- pinjole
- kapre
- paradižnik in rezine limon za dekoracijo
Lososovi zvitki z zeliščnim mascarponom – postopek:
Dve žlički pinjol in dve žlički koriandra rahlo in na hitro prepražimo, s tem bolj poudarimo okus.
Nato jih z valjarjem zdrobimo, 8 listov mete pa drobno nasekljamo, ravno tako žličko kaper, naribamo lupino ene limone in iztisnemo sok pol limone.
Vse sestavine vstavimo v mascarpone, ter dobro premešamo, da dobimo kremasto pasto.
Nato blanširamo 200 g špinače.
Špinačo dobro odcedimo, in jo na drobno nasekljamo, ter začinimo s čilijem, da dobi rahlo pekoč priokus.
Lososove fileje si razporedimo na desko in jih najprej nadevamo z špinačo, na katero položimo zeliščni mascarpone, ter nato zvijemo v rulado.
Serviramo na krožnik in okrasimo s paradižnikom in meto, v sredino krožnika namestimo kepico zeliščnega mascarpona.
Obilo užitkov ob uživanju harmoničnih in drznih okusov.