Česnova pica
Print Friendly, PDF & Email

Česnova pica je za pripravo sila enostavna, vendar polna okusa in nesramno dobra.  Pripravimo jo lahko z doma pripravljenim testom ali pa si zadevo popolnoma poenostavimo in česnovo pico pripravimo s kupljenim testom  za pice.

Česnova pica – pripomočki:

  • pekač iz pečice
  • stiskalec za česen

Česnova pica – sestavine:

Premer pice 30 cm

  • 1 zavitek testa za pice (ali doma pripravljeno testo za pico)
  • 20 g svežega česna
  • vejica ali dve svežega peteršilja
  • 50 g masla
  • 180 g naribane mocarele
  • 30 g sira grana padano (parmezan)

Česnova pica – postopek:

V mojem primeru sem si peko popolnoma poenostavila in uporabila kupljeno testo. Kupljeno testo je zelo primerno, če nas situacija preseneti in želimo nekaj res na hitro. Drugače je seveda nedvomno domače testo boljše.

Odvijemo rolo testa za pice in ga vrežemo na okroglo, na mero pečice. V mojem primeru je to bila mera premer 30 cm. Če želimo, lahko testo pustimo v original kosu, vendar na pogled je lepša okrogla. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo testo. Robe testa ob straneh rahlo privihamo.

Maslo stopimo samo toliko, da postane mazljivo (ne sme biti vroče) in mu primešamo stisnjen česen in sesekljan peteršilj ter s pripravljeno mešanico premažemo celotno testo. Malo peteršilja si prihranimo.

Čez premazano testo potrosimo najprej naribano mocarelo, nato posipamo grana padano sir ter potrosimo še malo sesekljanega peteršilja.

Tako pripravljeno česnovo pico že pred peko razrežemo na kose, trakove.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 250 stopinj Celzija, brez ventilacije, 10 minut.

Ponudimo še vročo.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor