Vroči aperol
Čez zimo vsake toliko naredim kuhano vino ali pa kuhan gin, letos me je pa zanimalo, kakšen okus ima vroči aperol. Njegov okus je zanimiv, naredila sem ga z dodatkom pomarančnega soka, cimeta in klinčkov ter pomarančne lupinice, ki še poudari okus vročega aperola.
Priprava je res enostavna, saj je potrebo samo pogreti pomarančni sok z začimbami ter mu dodati aperol. Poizkusite letos čez zimo malo drugačen napitek.
Pripomočki za vroči aperol
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo vročega aperola
za 1 osebo:
- 50 ml aperola
- 250 ml pomarančnega soka
- 100 ml vode
- 1/2 žličke vanilije v prahu
- 1 cimetova palčka
- 1 žlica klinčkov
- 1 žlička pomarančne lupinice
Kako naredimo vroči aperol
Priprava vročega aperola je res enostavna. V posodi zmešam pomarančni sok, klinčke, vodo, cimetovo palčko in vanilijo v prahu ter pomarančno lupinico.
Pomarančni sok z začimbami segrejem do vrenja, odstavim s štedilnika in pustim stati 5 minut, da se okusi premešajo.
V kozarec nalijem aperol ter vroč pomarančni sok z začimbami, ki ga pri tem precedim.
Pripravljeno!
Na zdravje!