Vroči aperol
Print Friendly, PDF & Email

Čez zimo vsake toliko naredim kuhano vino ali pa kuhan gin, letos me je pa zanimalo, kakšen okus ima vroči aperol. Njegov okus je zanimiv, naredila sem ga z dodatkom pomarančnega soka, cimeta in klinčkov ter pomarančne lupinice, ki še poudari okus vročega aperola.

Priprava je res enostavna, saj je potrebo samo pogreti pomarančni sok z začimbami ter mu dodati aperol. Poizkusite letos čez zimo malo drugačen napitek.

VROČI APEROL

Pripomočki za vroči aperol

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo vročega aperola

za 1 osebo:

  • 50 ml aperola
  • 250 ml pomarančnega soka
  • 100 ml vode
  • 1/2 žličke vanilije v prahu
  • 1 cimetova palčka
  • 1 žlica klinčkov
  • 1 žlička pomarančne lupinice

Kako naredimo vroči aperol

Priprava vročega aperola je res enostavna. V posodi zmešam pomarančni sok, klinčke, vodo, cimetovo palčko in vanilijo v prahu ter pomarančno lupinico.

VROČI APEROL

Pomarančni sok z začimbami segrejem do vrenja, odstavim s štedilnika in pustim stati 5 minut, da se okusi premešajo.

VROČI APEROL

V kozarec nalijem aperol ter vroč pomarančni sok z začimbami, ki ga pri tem precedim.

VROČI APEROL

 

Pripravljeno!

VROČI APEROL

Na zdravje!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor