Presna čokoladna torta
PrintFriendly and PDF

Presna čokoladna torta je slastna torta, obložena z banano, gozdnimi borovnicami in jagodami. Je brez moke, jajc, sladkorja, brez pečenja in hitro pripravljena. Zdrava in naravna alternativa, ki vas bo presenetila s svojim okusom.

Presna cokoladna torta

Kaj potrebujemo za presno čokoladno torto?

  • blender ali mešalnik
  • večjo stekleno ali plastično posodo
  • tortni model (cca. 24 cm, lahko je tudi manjši)
  • folijo za živila
  • skodelico – 2,5 dl
  • žlico
  • nož

Sestavine za presno čokoladno torto?

Podlaga:

  • 1 skodelica zmletih lešnikov
  • 1 skodelica ostanka  “suhe snovi”, ki je ostala pri izdelavi mandljevega mleka
  • Presna čokoladna tortacca 100 g zmletih mandljev
  • 1 1/2 skodelice datljev
  • 1/2 skodelice presnega kakava
  • 2 žlici kokosovega masla
  • 2 žlici vode
  • nastrgana vanilijeva palčka

Nadev:

  • 1 banana
  • Presna čokoladna torta150 g borovnic

Čokoladna krema:

  • 2 skodelici datljev
  • 1 1/2 skodelice vode
  • 1/2 skodelice presnega kakava
  • 1/2 skodelice kokosovega masla

Postopek izdelave presne čokoladne torte:

V osnovi se presne torte pripravljajo iz različnega sadja (suhega ali svežega) in oreščkov. Torej, najprej v blenderju zmešamo lešnike, mandlje in “suho snov”, ki je ostala pri izdelavi mandljevega mleka. Postopoma dodajamo še datlje. Ko je vse skupaj sesekljano, dodamo še ostale sestavine.

Presna čokoladna torta

V tortni model položimo folijo za živila (v primeru, da morate torto kasneje prestaviti, drugače ni potrebno.). Dobljeno podlago čim bolj enakomerno potlačimo v tortni model.

Presna čokoladna torta

Nato okrasimo podlago z banano in borovnicami.

Presna čokoladna torta

Za čokoladno kremo najprej zmešamo datlje z malo vode, da dobimo sprijeto kroglo oziroma, da so datlji sesekljani na res majhne koščke. Nato dodamo še prestalo vodo in mešamo, dokler ne dobimo lepo gosto zmes (datljevo pasto). Tej zmesi dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmešamo še to. Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov.

Presna čokoladna torta

To čokoladno maso prelijemo po torti v celoti, enakomerno razporedimo. Po želji jo lahko potresemo s kokosovo moko in okrasimo z borovnicami. Jaz sem imela še malo gozdnih jagod in sem uporabila tudi te.

Presna čokoladna torta

Narejeno presno čokoladno torto damo v hladilnik in počakamo, da se strdi (približno 30 minut).

Nasvet
Suho snov, ki je ostala pri izdelavi mandljevega mleka in 100 g zmletih mandljev, lahko nadomestite samo z eno skodelico zmletih mandljev. Pri izdelavi torte, lahko namesto kakava uporabite tudi jedilno čokolado. V tem receptu so uporabljene zmrznjene gozdne borovnice, lahko pa seveda obložite in okrasite s svežimi, ali pa jih nadomestite z ameriškimi. Stvar okusa 🙂 Ta presna čokoladna torta je zelo nasitna, zato pri postežbi upoštevajte “manj je več”. Obilo užitkov pri pripravi 🙂

In prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

BanAna

Na prvem mestu sem mamica mojemu ljubemu malemu princu, ki ga boste zasledili tudi v mojih receptih. Sem grafična/web oblikovalka obsedena s tipografijo, monociklistka, veganka, ljubiteljica vseh živih bitij ... in še bi lahko naštevala. :) Moji recepti so preprosti in upam, da vam z njimi prikažem lahek in preprost način življenja nas veganov. Radi se 'mejte in veliko se smejte! :)

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?