Limetina malinada
Print Friendly, PDF & Email

Danes vam predstavljam čudovit recept za osvežilno limetino malinado. Ta slastna pijača je popolna za vroče poletne dni in bo vaše brbončice razveselila s kombinacijo sočnih malin, sveže limete in sladkega medu. Ne samo, da je ta napitek okusen, ampak tudi bogat z antioksidanti in vitamini.

Limetina malinada – pripomočki:

  • mikser oz. palični mešalnik
  • cedilo

Limetina malinada – sestavine:

Za cca 1,5 l:

  • 250g malin
  • 750ml vode
  • sok ene limete
  • 1 skodelica ledu
  • 3 žlice medu
  • po želji 1-2 kapljici eteričnega olja limete (samo tista, primerna za uživanje)

Limetina malinada – postopek:

Najprej vzamemo maline jih s paličnim mešalnikom zmeljemo/zmikasmo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Če uporabite zamrznjene, kot sem to naredila jaz predlagam, da jih prej odtajate ali pa jih z malo vode pogrejete, da se zmehčajo.

Nato zmes precedimo skozi fino cedilo, da dobimo samo tekočino brez drobcev malin (pečk).

V veliki posodi nato združimo malinovo tekočino, svežo vodo, sok ene limete in med. S pomočjo kuhalnice ali mešalnika dobro premešamo sestavine, da se med popolnoma raztopi in se okusi lepo prepletajo.

Če želite okrepiti okus limete, lahko po želji dodate 1-2 kapljici eteričnega olja limete. Vendar bodite previdni in uporabljajte samo tista eterična olja, ki so primerna za uživanje. Pred uporabo preverite etiketo in se posvetujte s strokovnjakom, če niste prepričani, ali je določeno olje primerno za interno uporabo.

Pripravljeno pijačo prelijemo v čudovite kozarce, dodamo nekaj svežega ledu in po želji okrasimo z listom mete ali rezino limete.

In to je to! Vaša osvežilna limetina malinada je pripravljena za uživanje. Ta napitek je odličen za piknike, zabave ali preprosto za sprostitev na vroč dan. Prepustite se slastnim okusom in uživajte v poletju!

Opomba
Pijačo je mogoče prilagoditi glede na želeno intenzivnost okusa – za bolj blag okus dodajte nekaj dodatne vode, medtem ko ljubitelji močnih okusov preprosto uživajte v njeni prvotni koncentraciji.
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Sandra

Obožujem peko in ustvarjanje v kuhinji - sicer, če bi to povedali moji mami oziroma moji celi družini 5 let nazaj bi se vam smejali :). Rada odkirvam nove okuse, nove sladice in z njimi presenetim domače in prijatelje. Čokoholik, nora na kokos, pa še kaj bi se našlo :).

Dodaj odgovor