Bananino mleko
Print Friendly, PDF & Email

Mleko je hranljiva pijača, s katero se srečamo že kot dojenčki. Vsebuje sestavine, ki jih telo potrebuje za rast. Bananino mleko je napitek in hkrati zelo hranljiv obrok, saj vsebuje naravni sladkor banane. Priprava je hitra in enostavna, zato si ga mnogi privoščijo za “hitri zajtrk”, ko ni časa za pripravo kaj drugega.

Bananino mleko – pripomočki:

  • smoothie / blender
  • 3 dl kozarec
  • nož

Bananino mleko – sestavine:

Za eno osebo potrebujemo:

  • 1 veliko zelo zrelo banano
  • 2-3 dl mleka (kravje ali sojino)

 

Bananino mleko -postopek:

Za pripravo bananinega mleka je najbolje uporabiti zelo zrele banane.  Lahko celo takšne, ki imajo na olupu že črne pikice. S takšnimi bananami ni nič narobe in so običajno v notranjosti še lepo bele, vsebujejo pa precej več sladkorja. Banano olupimo.

Razkosamo jo lahko kar z rokami in damo v blender. Košček banane, z nožem odrezan kolobar, lahko prihranimo za dekoracijo.

Dodamo dobra 2 dl mleka. Uporabimo tisto vrsto mleka, ki ga pijemo sicer. Kravje, sojino ali kakšno drugo vrsto mleka. Priporočam, da najprej dolijemo le 1 dl mleka in vklopimo blender in kasneje dodamo še preostalo količino mleka. V manjši količini tekočine se bo banana v celoti lepo zmiksala, medtem ko lahko v večji količini mleka ostanejo koščki banane.

Količino mleka lahko prilagodimo okusu. Če nimate radi gostih napitkov, dodajte več mleka in obratno.

Ko mleko in banano dobro zmiksamo, dobimo peneče bananino mleko. Sedaj ga le še prelijemo v kozarec in po želji dekoriramo s kakšno pisano slamico in bananinim kolobarjem. Postrežemo ga takoj!

Prijetno razvajanje!

Podobno kot bananino mleko lahko pripravimo tudi Energijski napitek, kjer v napitek dodamo še različne začimbe. Poskusite!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor