Čemažev namaz s kajmakom
Print Friendly, PDF & Email

Čemaž je kakovostna in zdravju prijazna rastlina, z blagim okusom česna, ki jo lahko nabiramo le kratek čas. V kolikor ste tudi vi ljubitelj čemaža, predlagam ,da poskusite čemažev namaz s kajmakom. Za pripravo tega odličnega namaza potrebujemo le 10 minut. Čemažev namaz s kajmakom narejen po tem receptu je zelo dobrega okusa ter bo odličen in kakovosten zajtrk, malica ali večerja. Po tem receptu bomo pripravili okoli 250 g okusnega namaza ki, bo v hladilniku, v pokriti posodi, počakal tudi 5 do 7 dni.

Pripomočki za čemažev namaz s kajmakom

  • električni sekljalnik ali multipraktik
  • posodica s pokrovom za shranjevanje narejenega namaza

Sestavine za čemažev namaz s kajmakom

  • 10 do 15 listov svežega čemaža ali 1 jušna žlica čemaževega pesta
  • 140 g nepasirane polposnete skute
  • 80 g kajmaka
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 trdo kuhani jajci
  • sol

Kako pripravimo čemažev namaz s kajmakom

Kot sem že omenila, bomo čemažev namaz s kajmakom pripravili zelo hitro in preprosto. V posodo za kuhanje jajc vlijemo mrzlo vodo in damo vanjo 2 jajci. Posodo z jajci postavimo na štedilnik in kuhamo okoli 5 minut. Med tem časom operemo in z kuhinjsko brisačo posušimo liste svežega čemaža. Čemaževe liste zložimo drug na drugega in jih narežemo na rezance. Vzamemo električni sekljalnik in vanj damo 140 g polposnete skute, 80 g kajmaka in sesekljani čemaž ali žlico čemaževega pesta, če svežega nimamo.

Sestavine nato zmiksamo, sesekljamo, tako da dobimo kremno zmes.

Dodamo še dve žlici kisle smetane in na koščke narezana trdo kuhana jajca, ki smo jih pred tem olupili.

Vse sestavine skupaj dobro zmiksamo, sesekljamo tako da dobimo kremni namaz.

Pripravljen namaz posolimo po okusu in postavimo v primerno posodo s pokrovom, nato pa pustimo v hladilniku vsaj 30 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

Po poteku tega časa čemažev namaz s kajmakom lahko postrežemo. Čemažev namaz s kajmakom je pripravljen, uživajte v blagem česnovem okusu.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor