Popečen mesni narezek s krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Popečen mesni narezek s krompirjem je na hitro pripravljena večerja, ki nam poteši lakoto. Zaradi dobrega okusa mesnega narezka, ki vsebuje kombinacijo govejega in svinskega mesa in krompirja, ki je popečen na olju, na katerem smo popekli mesni narezek, je večerja okusna in slastna.

Pripomočki za popečen mesni narezek s krompirjem:

  • pripomoček za odpiranje pločevinke
  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • lopatica za obračanje
  • krožnik
  • lonec
  • štedilnik

Sestavine za popečen mesni narezek s krompirjem:

Za 2 osebi:

  • 300 g pločevinka mesnega narezka
  • 5 srednje velikih krompirjev
  • žlica olja
  • sol po okusu

Postopek za pripravo popečenega mesnega narezka z krompirjem:

Postopek začnemo tako, da damo v lonec kuhati neolupljen krompir, med kuhanjem krompirja odpremo pločevinko na obeh straneh tako, da dobimo mesni narezek iz pločevinke v enem kosu. Mesni narezek narežemo na tanjše rezine.

V ponvi segrejemo olje in vanjo naložimo rezine  mesnega narezka. Ko so rezine enostransko popečene, jih obrnemo, da se popečejo še na drugi strani in da bodo lepo popečene po obeh straneh.

Krompir, ki se je v tem času skuhal, olupimo in na drobno narežemo.

V ponvi, v kateri smo popekli mestni narezek, sedaj popečemo še krompir, ki bo med peko popil vso maščobo in bo tako še bolj okusen. Popečen mestni narezek in popečen krompir skupaj serviramo na krožniku.

Dober tek vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor