Sočne in zelo čokoladne rezine
Sočne in zelo čokoladne rezine so prava čokoladna fantazija. Všeč bodo vsem ljubiteljem čokolade in čokoladnih sladic. Ob prvem grižljaju boste najprej občutili tanko hrustljavo skorjico, nato rahel čokoladni biskvit in v sredici našli pravo čokoladno fantazijo – tekočo notranjost, ki bo prebudila vse vaše brbončice, če jih že prvi dve plasti ne bosta. Priprava sočnih in zelo čokoladnih rezin je nadvse enostavna in prav nič zamudna.
Sočne in zelo čokoladne rezine – pripomočki:
- ročni mešalnik
- 2 posodi (1 večja in 1 manjša za pripravo vodne kopeli)
- 1 večja plastična skleda
- cedilo
- kuhinjska tehtnica
- jedilna žlica
- pekač velikosti 14*30 cm
- papir za peko
- el. pečica in štedilnik
Sočne in zelo čokoladne rezine – sestavine:
- 220 g čokolade za kuhanje
- 200 g masla
- 4 cela jajca
- 80 g bele gladke moke
- 100 g mletega sladkorja
Sočne in zelo čokoladne rezine – sestavine:
Najprej priklopimo električno pečico in jo nastavimo na 170 °C (ventilacijska pečica).
Nato pa na štedilniku pripravimo dve posodi (eno večjo in eno manjšo). V večjo nalijemo vodo in nanjo postavimo manjšo posodo (dno manjše posode se ne sme dotikati vode v večji posodi) in na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado. V kolikor imate mikrovalovno pečico, to lahko naredite tudi v mikrovalovni pečici. Stopljeno čokolado in maslo pustimo nad vodno kopeljo, da bo ostala tekoča, nato pa se lotimo priprave ostale zmesi.
V plastični posodi penasto vmešamo jajca in mleti sladkor. Miksamo tako dolgo, da se masa podvoji in nastane rahla, kremna tekstura zmesi.
Nato s pomočjo cedila moko pretresemo k zmesi in jo postopno dodajamo. Medtem, ko dodajamo moko neprestano mešamo. Pazimo, da zmes ostane rahla in kremna.
Na koncu dodamo še stopljeno čokolado z maslom in tudi to dobro vmešamo v zmes.
Zmes za čokoladne rezine prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v pečici, ogreti na 170 °C 20 minut.
Ko so sočne in zelo čokoladne rezine pečene, jih vzamemo iz pečice. Notranjost sočnih in zelo čokoladnih rezin mora biti tekoča. Tako je prav.
Počakamo, da se sočne in zelo čokoladne rezine popolnoma ohladijo in šele nato jih vzamemo iz pekača in razrežemo ter postrežemo. Zraven lahko ponudimo malo stepene sladke smetane ali vaniljevega sladoleda, ki sočne in zelo čokoladne rezine malce osvežita. Odlične pa so tudi same, brez dodatkov.
Prijetno čokoladno razvajanje želim!
Ste ljubitelji čokoladnih sladic? Potem vabim, da poskusite tudi čokoladni kolač z ajdovo kašo, ki vas gotovo ne bo razočaral.