Sivkin sladoled z borovnicami (veganski)
Print Friendly, PDF & Email

Sivkin sladoled z borovnicam je res božanski sladoled z okusom po sivki. Narejen je zelo hitro in za njega potrebujete samo 4 sestavine. Sladoled je narejen brez mlečnih izdelkov, zato ga lahko uživajo tudi tisti, ki le-teh ne smejo ali želijo uživati.

Sivka je rastlina, ki se zelo veliko uporablja v kozmetičnih kremah, eterični oljih, pa tudi v kulinariki. V obliki čajev, likerjev, peciv …
Sivka nas pomirja, nam pomaga pri motnjah spanca, ureja pa tudi prebavo. Cvetove posušene sivke lahko daste v sobe, da vam bo odganjala molje.

Tisti, ki obožujete sivko, vam bo sladoled res všeč. Seveda ga priporočam tudi ostalim, da ga preizkusijo, saj je njegov okus res nekaj posebnega. Verjamem, da vam bo všeč. 🙂

Pomembno!
Za uživanje je primerna le ena vrsta sivke, to je navadna oz. prava ali ozkolistna sivka, ki je hkrati tudi edina vrsta sivke, ki je primerna za uživanje.

sivkin sladoled z borovnicami

Pripomočki za sivkin sladoled z borovnicami (veganski):

 • aparat za sladoled
 • posoda za mešanje
 • posoda za kuhanje
 • žlička
 • cedilo
 • žlica za sladoled ali navadna velika žlica
 • tehnica

Sestavine za sivkin sladoled z borovnicami (veganski):

 • 200 ml kokosovega mleka (jaz sem uporabila kokosovo mleko za kuhanje)
 • 1 žlička posušene sivke
 • 1 – 2 žlice sladila (jaz sem dala rižev sirup)
 • 95 g zamrznjenih borovnic (lahko so tudi sveže)

Kako se naredi sivkin sladoled z borovnicami (veganski):

Preden se lotimo sladoleda moramo dati posodo od aparata za sladoled v zamrzovalnik za vsaj 12 ur. Pri tem sledite navodilom proizvajalca.

V posodo za kuhanje nalijem kokosovo mleko, ki ga zavrem in odstavim. Liste posušene sivke stresem v mleko ter jih pustim 10 minut.

V dugo posodo odmerim zamrznjene borovnice (lahko so tudi sveže) in čez njih skozi cedilo prelijem kokosovo mleko in rižev sirup v katerem je bila namočena sivka. Precejeno sivko zavržem.

Maso dam za vsaj pol ure v hladilnik, da se ohladi (če imate sveže borovnice, naj bo v hladilniku dalj časa).

Po pol ure (ali več) maso za sivkin sladoled z borovnicami vzamem iz hladilnika ter jo prelijem v aparat za sladoled. Sladoled se naj meša vsaj pol ure (oz. sledite navodilom proizvajalca aparata za sladoled).

Tisti, ki nimate aparata za sladoled, pa maso samo vlijte v posodo primerno za zamrzovanje in jo zamrznete. med samim procesom zamrzovanja pa maso na vsake toliko časa vzamete iz zamrzovalnika in jo premešate ter vrnete nazaj v zamrzovalnik in postopek ponavljate vse dokler ne dobite sladoleda.

Sladoled postrežem v posodicah ali v kornetih.

Uživajte v sivkinem sladoledu z borovnicami! 🙂

Tukaj si lahko pogledate še recepte za:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor