Rožičevi mafini z jesenskim presenečenjem
Jesen je čas, ko nas narava obdari z okusnimi domačimi sadeži. Med njimi so tudi slive, ki jih lahko kot presenečenje skrijemo v rožičeve mafine. Z rožičevo moko lahko nadomestimo kakav in ponudimo otrokom zdrav, a hkrati okusen prigrizek za malico ali sladico. Popestrimo si jedilnik z rožičevimi mafini z jesenskim presenečenjem.
Pripomočki za rožičeve mafine:
- deska za rezanje
- nož
- žlica
- vilice
- cedilo
- mešalnik
- 2 skodelici
- pekač za mafine
- kuhinjska tehtnica
- papirnati modelčki
- velika posoda
- kuhalnica
Sestavine za rožičeve mafine:
za 12 kosov:
- 12 sliv
- 80 g masla
- 200 ml pinjenca
- 100 g sladkorja
- ščepec soli
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- 180 g bele moke
- 50 g rožičeve moke
- 2 jajci
- 2 koščka čokolade
Postopek priprave za rožičeve mafine z jesenskim presenečenjem:
Pečico segrejemo na 200°C. V pekač za mafine položimo papirnate modelčke. Slive razpolovimo z nožem, odstranimo koščice in sredico napolnimo s čokolado.
V veliko posodo presejemo belo moko, dodamo pecilni prašek, sladkor, ščepec soli in rožičevo moko. V drugi posodi razžvrkljamo jajca, katerim primešamo pinjenec, raztopljeno maslo in vanilin sladkor.
V sredino suhih sestavin naredimo vdolbino in vanjo zlijemo mokre sestavine. Z žlico ali mešalnikom vse sestavine na hitro premešamo, da dobimo gosto zmes.
V vsak modelček najprej dodamo 1 žlico testa, nato dodamo posamezne slive in na koncu še žlico ali dve testa.
Pekač postavimo v pečico in pečemo okoli 25 minut, da mafini narastejo. Ko so mafini pečeni, jih pustimo še 5 minut v pekaču, da se nekoliko ohladijo. Ponudimo jih lahko tople ali hladne.
Uživajte v okusih bližajoče se jeseni.