Pečene banane z medom in mandlji
Pečene banane so okusna in enostavna sladica, kateri se je težko upreti. Za vse tiste, ki imate najraje preproste sladice, brez dolgih seznamov sestavin in zapletenih postopkov priprave, bo tale recept ravno pravšnji. Prav pride tudi, ko morate na hitro pripraviti nekaj sladkega. Slastne banane po tem receptu namreč pripravite v pičlih 20 minutah. Za vegansko različico med v receptu nadomestite s kvalitetnim agavinim sirupom.
Pečene banane – pripomočki:
- pekač
- alu folija
- pečica
- nož
- špatula
- jedilna žlica
- čajna žlička
Pečene banane – sestavine:
(za 2 osebi)
- 2 zreli banani
- mleti cimet
- 40 g cvetličnega medu
- 2 čajni žlički mletih mandljev
Pečene banane – priprava:
Banane olupimo in jih po dolgem prerežemo na pol.
Pekač obložimo z alu folijo in nanj položimo banane.
Pečico ogrejemo na 180 °C. Banane damo v ogreto pečico in jih pečemo približno 15 minut.
Ko so banane pečene, jih previdno prestavimo na krožnik, prelijemo s cvetličnim medom …
… ter potrosimo z mletimi mandlji.