Pečena jabolka, polnjena s kozjo skuto
Jabolka so v kulinariki res vsestransko uporabna čez vse leto. Pri nas doma jih imamo zelo radi, v različnih oblikah, tokrat pa sem se odločila, da naredim malo drugačna polnjena jabolka. Jabolka sem napolnila s kozjo skuto, jim dodala še nekaj brusnic in lešnikov ter malo začimb. Mmmmmm …. harmonija okusov!
Polnjena jabolka so res zelo dobra in zdrava sladica, ki jo lahko ponudite kadarkoli. Še posebej pa teknejo v hladnih jesenskih dneh, ko nas že samo vonj po pečenih jabolkih in cimetu pogrejeta in razveselita. Pripravite si jih tudi vi! In še namig, pri nas doma nam še posebej teknejo v času Martinovega.
Pripomočki za pečena polnjena jabolka s kozjo skuto:
- žlica
- manjši pekač
- skleda za mešanje nadeva
- nož
- žlička
- kozarec
Sestavine za pečena jabolka polnjena s kozjo skuto:
- 2 jabolki
- pest suhih brusnic
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 2 žlici kozje skute
- 1 žlica zmletih lešnikov
- 1 dl vode
- 1 žlička cimeta
Priprava pečenih jabolk polnjenih s kozjo skuto
Jabolka prerežem na pol in izdolbem peške. Položim jih v pekač in jih dam za 10 minut v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija.
Vse sestavine za nadev zmešam v posodici z žlico. Namesto brusnic se lahko doda tudi rozine, ki jih prej namočim. Kozjo skuto pa se lahko zamenja s navadno skuto. Zraven zmešam še žlico zmletih lešnikov ter dodam žličko cimeta.
Jabolka napolnim z nadevom ter dolijem še kozarec vode v pekač oziroma toliko, da pride voda do polovice jabolk. Pečem na 180 stopinjah Celzija, 20 minut.
Polnjena jabolka se lahko ponudijo s stepeno ali riževo smetano. Uživajte, saj se kar topijo v ustih.