Oreo lava torta
Print Friendly, PDF & Email

Tu je oreo lava torta iz le štirih sestavin. Ne verjamete? Berite naprej in jo kar takoj poskusite narediti. Priprava in postopek sta zelo enostavna in primerna za trenutke, ko potrebujete sladico “na hitro”. Vsi ljubitelji čokolade in posebej priljubljenih oreo piškotov boste več kot zadovoljni. Pa poglejmo …

Oreo lava torta

Sestavine:

  •  4 paketi oreo piškotov 110g (skupno 440 g)
  • 1/2 pecilnega praška
  • 250 ml mleka
  • 200 g mlečne čokolade za kuhanje (kuvertura)

Postopek:

Kot je že zgoraj omenjeno je sama priprava zelo enostavna. V električni sesekljalnik damo oreo piškote in zmeljemo do drobnega. Dodamo pecilni prašek in mleko. Če se zmes zdi pregosta, dodamo še malo mleka. Vse skupaj vlijemo v pekač za peko šarklja.

Oreo lava torta

Dodajte v predhodno ogreto pečico na 180°C in pecite 40 minut. Na koncu mora pečena masa izgledati tako kakor na spodnji sliki. Pečena masa se pravzaprav spremeni v pečen biskvit za torto.

Oreo lava torta

Malenkost počakamo, da se biskvit ohladi. V vmesnem času pa na nizki temperaturi ali v mikrovalnovni pečici stopimo čokolado. Sama sem uporabila mlečno kuvertura čokolado, saj služi kakor preliv na koncu. Ohlajen biskvit obrnemo tako, da je ravna stranica na podstavku ali deski ter v luknjo prelijemo stopljeno čokolado. Po želji čokolado na koncu še naribamo za lepši izgled.

Oreo lava torta

Čokolado prelijemo toliko, da gre čez rob biskvita do podstavka. Pred gosti zarežemo in ko odstranimo prvi kos, se stopljena čokolada prelije kakor lava. Od tod tudi tako ime: Oreo lava torta. Naj vam tekne 🙂

Oreo lava torta

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor