Mini palačinke brez jajc in glutena
Le kdo ne pozna palačink? Palačinke imamo radi vsi. Spodnji recept je primeren tudi za vse alergike na jajca in gluten. Alergiki pa bodite pozorni pri nakupu sestavin, da bodo le-te res brez alergenov.
Pripomočki za pripravo mini palačink brez jajc in glutena:
- posoda za mešanje
- palični mešalnik
- žlica
- posoda za peko
- lopatica za obračanje
- krožnik
Sestavine za pripravo mini palačink brez jajc in glutena:
- 1 banana
- 300 ml mleka (lahko tudi rastlinsko mleko)
- 120 g ajdove moke
- 50 g brezglutenske moke (lahko tudi pirine ali pšenične)
- ščep sode bikarbone
- po želji lahko dodate cimet, vanilijo, rozine,…
- kokosova maščoba za peko
Postopek priprave mini palačink brez jajc in glutena:
V posodo damo mleko in banano ter s paličnim mešalnikom spasiramo. Dodamo moko in sodo bikarbono ter s paličnim mešalnikom dobro premešamo v homogeno gosto zmes.
Ponev segrejemo in raztopimo malo kokosove maščobe. Z žlico naredimo male palačinke. Sama naredim mini palačinke-1 žlica mase je za eno palačinko. Spečemo na eni strani do zlato-rjave barve, minutko ali dve.
Nato z lopatko obrnemo in spečemo še na drugi strani.
Palačinke serviramo kar same ali pa s poljubnimi dodatki-med, agavin ali javorjev sirup, marmelada, čokolada, smetana, …
Pa prijetno sladkanje.