Marcipanove kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Marcipan, ali ga ima nekdo zelo rad, ali pa sploh ne. Za ljubitelje marcipana, bodo marcipanove kroglice prava čarovnija za brbončice in želodček. Priprava je zelo hitra in enostavna. 🙂

marcipanove-kroglice-11

Marcipanove kroglice – pripomočki:

  • skleda
  • manjša skledica
  • plitek večji krožnik
  • nož
  • kuhinjska tehtnica
  • merica za tekočine

 Marcipanove kroglice – sestavine:

  • 200 g keksov (albert, piknik, leibniz … )
  • 60 g sladkega kakava (nesquick … )
  • 60 g marcipana
  • 1 dl ruma (mleko – v primeru, da so kroglice za otroke)

 

  • 140 g marcipana za polnilo
  • cca. 200 g čokoladnih mrvic

 Marcipanove kroglice – postopek:

V skledo denemo kekse, ki jih razdrobimo med prsti, v čim manjše drobtinice.

marcipanove-kroglice

marcipanove-kroglice-1

Drobtinicam dodamo kakav, na koščke narezan marcipan in rum.

marcipanove-kroglice-2

Maso z rokami dobro zmešamo oz. zgnetemo skupaj, da dobimo testu podobno zmes. Masa ne sme biti pretrda, naj bo nekoliko lepljiva, ampak ne preveč. Po potrebi dodamo rum. Dodajate lahko tudi mleko, če se vam zdi masa preveč rumova, ali pa, če bodo kroglice jedli otroci.

marcipanove-kroglice-3

Iz mase oblikujemo “klobaso”, debeline približno 3×3 cm, ki jo režemo na približno centimeterske kose. Odvisno koliko želimo, da so naše kroglice velike.

marcipanove-kroglice-4

Kose preštejemo in iz drugega dela marcipana, za polnilo, z nožem narežemo enako število koščkov.

marcipanove-kroglice-5

Vsak kos čokoladne mase, posebej oblikujemo v kroglico, ki jo sploščimo na približno 3 mm debeline. Prav tako, iz koščkov marcipana oblikujemo kroglice.

marcipanove-kroglice-6

Nato vzamemo en sploščen kos čokoladne mase, ter nanj položimo kroglico marcipana.

marcipanove-kroglice-7

Marcipan zavijemo v čokoladno maso in z rokami oblikujemo kroglico.

marcipanove-kroglice-8

Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka obeh mas.

marcipanove-kroglice-9

Ko smo naredili vse kroglice, v manjšo skledico stresemo čokoladne mrvice, ter vanje polagamo kroglice, da se mrvice nanje primejo z vseh strani.

marcipanove-kroglice-10

Če so kroglice postale presuhe, da bi se mrvice prijele nanje, jih rahlo omočimo z vodo, ravno predenj jih povaljamo v mrvicah.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor