Ledeni borovničev jogurt z vanilijo
Print Friendly, PDF & Email

Ledeni borovničev jogurt z vanilijo je osvežilna sladica za vroče poletne dni. Spominja na “Frozen Yoghurt”, ki združuje svežino jogurta in užitek sladoleda. Lahko bi mu rekli tudi sladoled z manj kalorijami. Skratka, tukaj je še en preprost način, kako se osvežimo ob visokih temperaturah.

Ledeni borovničev jogurt z vanilijo – pripomočki:

  • kavna skodelica
  • blender / smoothie maker
  • žlička
  • majhne posodice ali silikonski modelčki

Ledeni borovničev jogurt z vanilijo – sestavine:

Sestavine so za 2 porciji ledenega borovničevega “sladoleda”.

  • 180 g navadnega jogurta (čvrsti ali tekoči)
  • 1 kavna skodelica borovnic (sveže nabranih ali zamrznjenih)
  • 1 strok vanilije ali 1 vanilin sladkor

Za dekoracijo lahko uporabimo ščepec mletega cimeta ali nekaj borovnic.

Ledeni borovničev jogurt z vanilijo – postopek:

V blender stresemo za 1 kavno skodelico borovnic. Uporabimo lahko sveže nabrane in oprane borovnice ali zamrznjene iz skrinje.

Dodamo 1 jogurtov lonček navadnega jogurta (180 g). Uporabimo lahko čvrstega ali tekočega.

Vanilijev strok prerežemo na pol in iz njega postrgamo semena ter jih dodamo v blender. Če ga nimamo, lahko uporabimo kar 1 vanilin sladkor.

Vse sestavine zmiksamo v blenderju, da dobimo nežno vijolično barvo.

Maso vlijemo v manjše posodice ali modelčke in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure. Super se obnesejo silikonski modelčki. Iz njih kasneje, ko vzamemo ledeni borovničev jogurt iz skrinje, zelo enostavno stresemo “sladoled” na krožnik.

Serviramo na krožniku in poljubno dekoriramo. Če smo pomotoma pojedli vse borovnice, s katerimi bi okrasili sladico, se znajdemo kako drugače. Uporabimo lahko ščepec mletega cimeta in sladica je pripravljena za na mizo.

Prijetno sladkanje!

Še nekaj idej za poletne sladice, ki jih pripravimo hitro in nas osvežijo, najdete tukaj:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor