Lchf čokoladni šarkelj z bučkami
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni šarkelj z bučkami bo navdušil vse, kateri imajo radi čokoladni okus. Bučke? Ne, o njih ni ne duha in ne sluha. Šarklju so podarile le svežino in sočnost. Zato šarkelj lahko mirno postrežete tudi tistim, kateri sploh ne marajo bučk, kajti nikoli ne bodo uganili, da se v njem skrivajo bučke. In pa seveda, ne vsebuje belega sladkorja in pšenične moke, zato je idealen za vse, ki se izogibajo ogljikovim hidratom in belemu sladkorju.

Lchf čokoladni šarkelj z bučkami – pripomočki:

  • 2 skledi
  • tehtnica
  • električni mikser
  • slaščičarska lopatka
  • ribeželn
  • model za peko šarklja

Lchf čokoladni šarkelj z bučkami – sestavine:

Silikonski pekač premera 16 cm, za 13 do 15 kosov

  • 270 g razmaščene mandljeve moke
  • 150 g sladila sukrin v prahu (ali podobnega)
  • 50 g črnega nesladkanega kakava
  • 17 g vinskega kamna
  • ščep soli
  • 6 jajc
  • 400 g kisle smetane
  • 75 g masla sobne temperature
  • 1 žlička vaniljevega ekstrata
  • 250 g drobno naribane bučke

In še:

  • 1 žlička stopljenega masla za premaz pekača
  • 1 žlica sladila sukrin v prahu za posip
  • 8 malin za okrasitev (ni obvezno)
  • lchf marmelada po želji (ni obvezno)

Lchf čokoladni šarkelj z bučkami – postopek:

V prvo skledo odtehtamo vse suhe sestavine, jih premešamo in združimo. Bučke na ribeželn na drobno naribamo in jih ne ne ožamemo. Mlade bučke ne lupimo. V  drugi skledi zmešamo vse mokre sestavine, vključno z bučkami. Pri mešanju mokrih sestavin uporabimo električni mešalec.

Nato mokre sestavine presipamo v skledo s suhimi sestavinami ter temeljito premešamo, da se vse sestavine premešajo in združijo v enotno zmes, najbolje da to storimo z električnim mešalcem.

Pekač premažemo s stopljenim maslom in vanj presipamo maso za lchf čokoladni šarkelj z bučkami. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 stopinj Celzija, klasične peke, cca. 75 minut oz. odvisno od pečice. Če je šarkelj pečen, preverimo z zobotrebcem, ko je zobotrebec suh, je šarkelj pečen. Peka je odvisna tudi od velikosti pekača. Če boste izbrali večji pekač, bo kolač nižji in zato bo tudi peka nekoliko krajša.

Ko je šarkelj pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da v pekaču počiva še cca. 10 minut. Nato ga zvrnemo na krožnik. Pustimo, da se ohladi. Ohlajenega po vrhu potrosimo s sladilom sukrin v prahu ter po želji okrasimo. Če ste izraziti čokoholik, lahko namesto sladila v prahu, kolač prelijete s čokoladnim prelivom.

Sladka ideja
Meni je zelo ljub okus čokolade in sadja hkrati, ki naredita sladico še bolj slastno. Zato sem vsako rezino, preden sem postregla, po vrhu še premazala z domačo lchf marmelado. Moja je narejena in malin in borovnic. Mmmm … res nebeško dobro.

Prijetno brezgrešno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor