Kokosovi piškoti s čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Kokosovi piškoti s čokolado so zelo enostavno pripravljeni in lepo popestrijo nabor piškotov na praznični mizi ali pa zgolj polepšajo druženje ob skodelici kave ali čaja. Pri pripravi vam lahko pomagajo tudi vaši najmlajši. Pri nas običajno poidejo še malo mlačni, saj se nikakor ne moremo upreti hrustljavi skorji in mehki notranjosti …

Pripomočki za kokosove piškote s čokolado

  • pekač, ki pride s pečico
  • električni mikser

Sestavine za kokosove piškote s čokolado

Za cca. 23-24 piškotov:

  • 100 g zmehčanega masla
  • 80 g sladkorja
  • 2 zavojčka vaniljevega sladkorja
  • 1 jajce (L)
  • 1 jedilna žlica vaniljevega ekstrakta
  • 120 g gladke bele moke
  • ščepec soli
  • 1/2 čajne žličke sodebikarbone
  • 130 g kokosove moke
  • 2 jedilni žlici čokoladnih ostružkov (cca. 25 g)

Priprava kokosovih piškotov s čokolado

Maslo vsaj 1 uro pred pripravo vzamemo iz hladilnika in ga pustimo na sobni temperaturi, da bo zmehčano.

Moki primešamo ščepec soli in sodobikarbono. Posebej zmešamo skupaj kokosovo moko in čokoladne ostružke. Če teh nimate, lahko naribate poljubno čokoladno tablicoo.

Vklopimo pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C (ventilacija).

Zmehčano maslo skupaj s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem zmiksamo, da dobimo enotno zmes. Dodamo jajce, ki ga prav tako vmešamo. Nato pa vmešamo še moko s sodobikarbono in soljo. Dobimo gostejšo maso.

Tej masi sedaj primešamo še kokosovo moko s čokolado. Dobimo kepo testa, ki jo lahko še malo oblikujemo z dlanmi, gnetenje ni potrebno, le toliko, da malo ‘stisnemo’ vse skupaj v kepo.

S čistimo rokami zajemamo maso in med dlanmi oblikujemo kroglice v velikosti oreha (moje kroglice so težke nekje med 20-25 g) in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Med njimi puščamo 1-2 centimetra prostora, saj se bodo kokosovi piškoti s čokolado med peko malo razlezli.

Pečemo v vnaprej ogreti pečici, 170 °C (ventilacija) 10-12 minut. Moji so se pekli 11 minut. Ko so pečeni, imajo robove zlato rjavo zapečene, jih takoj vzamemo iz pečice in pustimo, da se na pekaču ohladijo. Pečeni so še zelo mehki. Strdijo se kasneje.

Pohrustajte jih takoj, ali pa ohlajene shranite v škatli za piškote.

Ljubitelji kokosa poskusite tudi mehke kokosove piškotke. Navdušili vas bodo!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor