Kokos praline z mascarpone in čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Te male, nesramno dobre kroglice vas bodo popolnoma očarale, tako da boste še isti dan razmišljali, kdaj bi jih ponovno uvrstili na listo sladic. Kokos praline z mascarpone in čokolado so enostavne za pripravo, vendar po okusu spadajo v sam vrh boljših sladic.

Kokos praline z mascarpone in čokolado – pripomočki:

  • skleda
  • tehtnica
  • peki papir
  • lonec
  • kozica
  • žlica

Kokos praline z mascarpone in čokolado – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 60 pralin 

  • 500 g mascarpone sira
  • 500 g kokosove file

Čokoladni preliv:

  • 300 g črne čokolade
  • 1 žlica kokosovega masla (lahko tudi maslo ali olje)

Posip:

  • 1 žlica grobo mlete kokosove moke

Kokos praline z mascarpone in čokolado – postopek:

V skledo odtehtamo mascarpone sir in dodamo kokosovo filo. Kokosova fila je pripravek, kateremu ni potrebno ničesar več dodajati. Če te file nimate ali imate raje doma pripravljene sestavine, katere lahko prilagodite okusu, uporabite grobo mleto kokosovo moko, kateri dodate sladkor v prahu in vaniljev sladkor.

 

Sestavine ročno pomešamo, da se enakomerno porazdelijo in združijo.  Nato ročno, z vrtenjem mase med dlanmi, oblikujemo kroglice. Kroglice naj tehtajo 15 g. Sedaj je masa že v nevarnosti, da predčasno poide, namreč tako zelo je dobra, da prsti kar sami nosijo v usta. Oblikovane kroglice postavimo na hladno za cca. 1 uro ali več.


V kozici nad vodno kopeljo stopimo sestavine za čokoladni preliv. Iz priporočenih sestavin bomo pripravili več preliva kot ga bomo potrebovali, vendar če ga bo manj, bo veliko težje prelivati kroglice. Kroglice s pomočjo žlice zelo na hitro potopimo v preliv in nato jih odložimo na peki papir. Še mokre jih po vrhu posujemo s ščepcem grobo mlete kokosove moke. Tako in kokos praline z mascarpone in čokolado so gotove. Sedaj jih pustimo na hladnem samo še toliko, da se čokolada strdi.

Kokos praline z mascarpone in čokolado hranimo v plastični posodi s pokrovom v hladilniku oz. na hladnem.

Uživajte v vsakem grižljaju posebej.

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor