Kavna zrna – piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Si želite na mizi malo drugačne piškote? In, če ste vi ter vaši najdražji za povrh še ljubitelji kave in čokolade, potem so to popolni piškoti za vas. S svojo obliko navdušijo vsakega sladkosneda ter prav tako z božanskim okusom po kavi, kakavu in čokoladi.

Pripomočki za kavna zrna – piškote:

  • pekač
  • pečica
  • mikser
  • papir za peko

Sestavine za kavna zrna – piškote

Za 40 do 45 kavnih zrn:

  • 75 g masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak
  • 120 g gladke moke
  • 12 g kakava v prahu
  • 25 g čokoladnega pudinga (prašek)
  • 5 g instant kave
  • 2 žlički vroče vode

Postopek za kavna zrna – piškote:

Na sobno temperaturo si pripravimo vse sestavine. Predvsem je pomembno, da damo maslo iz hladilnika vsaj pol ure prej, da se zmehča.

Nato penasto umešamo rumenjak, sladkor v prahu in zmehčano maslo z električnim mešalcem ali robotom. Ta postopek traja med 4 do 5 minut. V posebni posodi zmešamo suhe sestavine: moko, kakav v prahu ter prah čokoladnega pudinga.

Ko so rumenjak, sladkor in maslo penasto umešani, počasi dodajamo mešanico suhih sestavin: moke, kakava in pudinga. Vse skupaj gnetemo (ročno ali z robotom) in na koncu dodamo pripravljeno instant kavo. Kavo pripravimo tako, da 5 g instant kavnih zrnc dobro zmešamo z dvema žličkama vroče vode.

Opomba avtorja
Namesto pripravka iz instant kave lahko pripravite in uporabite žlico pripravka katere koli druge kave: turška kava, nescafe, itd.

Vse zgnetemo v kompaktno testo, ki ga zavijemo v folijo in damo za 1 uro v hladilnik, da se ohladi in še dodatno strdi.

Sedaj iz hladnega testa z desertno žličko jemljemo delčke testa, jih med dlanmi stisnemo in s pomočjo prstov oblikujemo kavna zrna. Zarezo najbolj enostavno naredimo z zgornjo stranjo rezila noža.

Piškote kavna zrna polagamo na pekač, katerega smo prej obložili s papirjem za peko.

V naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, kavna zrna pečemo 11 minut.

Pomembno
Pečica mora biti res ogreta na 180 °C. Če bo hladnejša, testo ne zakrkne, ampak se razleze in ne ohrani oblike kavnih zrn.

Dober tek 😊.

Ocena:
Skupaj: 63 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor