Kavna zrna – piškoti
Si želite na mizi malo drugačne piškote? In, če ste vi ter vaši najdražji za povrh še ljubitelji kave in čokolade, potem so to popolni piškoti za vas. S svojo obliko navdušijo vsakega sladkosneda ter prav tako z božanskim okusom po kavi, kakavu in čokoladi.
Pripomočki za kavna zrna – piškote:
- pekač
- pečica
- mikser
- papir za peko
Sestavine za kavna zrna – piškote
Za 40 do 45 kavnih zrn:
- 75 g masla
- 70 g sladkorja v prahu
- 1 rumenjak
- 120 g gladke moke
- 12 g kakava v prahu
- 25 g čokoladnega pudinga (prašek)
- 5 g instant kave
- 2 žlički vroče vode
Postopek za kavna zrna – piškote:
Na sobno temperaturo si pripravimo vse sestavine. Predvsem je pomembno, da damo maslo iz hladilnika vsaj pol ure prej, da se zmehča.
Nato penasto umešamo rumenjak, sladkor v prahu in zmehčano maslo z električnim mešalcem ali robotom. Ta postopek traja med 4 do 5 minut. V posebni posodi zmešamo suhe sestavine: moko, kakav v prahu ter prah čokoladnega pudinga.
Ko so rumenjak, sladkor in maslo penasto umešani, počasi dodajamo mešanico suhih sestavin: moke, kakava in pudinga. Vse skupaj gnetemo (ročno ali z robotom) in na koncu dodamo pripravljeno instant kavo. Kavo pripravimo tako, da 5 g instant kavnih zrnc dobro zmešamo z dvema žličkama vroče vode.
Vse zgnetemo v kompaktno testo, ki ga zavijemo v folijo in damo za 1 uro v hladilnik, da se ohladi in še dodatno strdi.
Sedaj iz hladnega testa z desertno žličko jemljemo delčke testa, jih med dlanmi stisnemo in s pomočjo prstov oblikujemo kavna zrna. Zarezo najbolj enostavno naredimo z zgornjo stranjo rezila noža.
Piškote kavna zrna polagamo na pekač, katerega smo prej obložili s papirjem za peko.
V naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, kavna zrna pečemo 11 minut.
Dober tek 😊.