Jogurtove rezine, ki se jim ni moč upreti
Print Friendly, PDF & Email

Jogurtove rezine so lahke, ravno prav kremaste in zelo okusne. Pa še priprava je nadvse enostavna. Tudi pečice ne potrebujemo. Jogurtove rezine so odlična sladica, tudi v vročih poletnih dneh, ko si želimo osvežitve.

Jogurtove rezine, ki se jim ni moč upreti

 Pripomočki, ki jih bomo potrebovali za jogurtove rezine:

  • 2 večji plastični skledi
  • posoda (za pripravo želatine)
  • električni mešalnik za stepanje
  • pekač
  • prazen jogurtov lonček (180 gramski)
  • tehtnica

 Sestavine za jogurtove rezine:

  • 200 g baby piškotov
  • 2,5 dl toplega mleka
  • 3 lončki navadnega jogurta (3 x 180 gramov)
  • 2 jogurtova lončka sladke smetane (merimo še tekočo sladko smetano)
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 1 vaniliev sladkor
  • 500 g poljubnega jagodičevja (maline, jagode, borovnice, gozdni sadeži)
  • 12 lističev želatine

Jogurtove rezine – postopek

Piškote polagamo enega zraven drugega na dno pekača, tako, da le-tega prekrijemo. Čez piškote polijemo toplo mleko.

Jogurtove rezine, ki se jim ni moč upreti

Lističe želatine namočimo v hladni vodi. Ta čas, ko se lističi želatine mehčajo, v plastični posodi skupaj zmešamo jogurte, mleti sladkor in vanilijev sladkor.

Jogurtove rezine, ki se jim ni moč upreti

jogurtoJogurtove rezine, ki se jim ni moč upreti

Lističe želatine pripravimo tako, kot piše v navodilih na embalaži. Pripravljeno želatino primešamo k jogurtovi zmesi. Dobro zmešamo in zmes postavimo v hladilnik za približno 10 minut.  Ta čas stepemo sladko smetano.

Sladko smetano počasi vmešamo v jogurtovo zmes. Dobro premešamo in na koncu rahlo umešamo še izbrano sadje. Namesto jagodičevja lahko izberemo tudi breskve, marelice, ananas (nujno tistega v kompotu – zaradi želatine) in podobno.

Jogurtove rezine, ki se jim ni moč upreti

V kolikor boste uporabili zamrznjeno sadje, ga pred uporabo nekoliko odtalite.

Jogurtove rezine, ki se jim ni moč upreti

Jogurtovo zmes prelijemo čez baby piškote, ki smo jih namočili z mlekom.

Za 3 – 4 ure postavimo v hladilnik (še bolje čez noč, da se bodo sestavine dobro prepojile med seboj) in nato lahko postrežemo.

Nasvet
Jogurtova krema je primerna tudi kot krema za torto. Namesto baby piškotov lahko uporabite tudi klasičen biskvit.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.8]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor