Jogurtove rezine, ki se jim ni moč upreti
Jogurtove rezine so lahke, ravno prav kremaste in zelo okusne. Pa še priprava je nadvse enostavna. Tudi pečice ne potrebujemo. Jogurtove rezine so odlična sladica, tudi v vročih poletnih dneh, ko si želimo osvežitve.
Pripomočki, ki jih bomo potrebovali za jogurtove rezine:
- 2 večji plastični skledi
- posoda (za pripravo želatine)
- električni mešalnik za stepanje
- pekač
- prazen jogurtov lonček (180 gramski)
- tehtnica
Sestavine za jogurtove rezine:
- 200 g baby piškotov
- 2,5 dl toplega mleka
- 3 lončki navadnega jogurta (3 x 180 gramov)
- 2 jogurtova lončka sladke smetane (merimo še tekočo sladko smetano)
- 15 dag sladkorja v prahu
- 1 vaniliev sladkor
- 500 g poljubnega jagodičevja (maline, jagode, borovnice, gozdni sadeži)
- 12 lističev želatine
Jogurtove rezine – postopek
Piškote polagamo enega zraven drugega na dno pekača, tako, da le-tega prekrijemo. Čez piškote polijemo toplo mleko.
Lističe želatine namočimo v hladni vodi. Ta čas, ko se lističi želatine mehčajo, v plastični posodi skupaj zmešamo jogurte, mleti sladkor in vanilijev sladkor.
Lističe želatine pripravimo tako, kot piše v navodilih na embalaži. Pripravljeno želatino primešamo k jogurtovi zmesi. Dobro zmešamo in zmes postavimo v hladilnik za približno 10 minut. Ta čas stepemo sladko smetano.
Sladko smetano počasi vmešamo v jogurtovo zmes. Dobro premešamo in na koncu rahlo umešamo še izbrano sadje. Namesto jagodičevja lahko izberemo tudi breskve, marelice, ananas (nujno tistega v kompotu – zaradi želatine) in podobno.
V kolikor boste uporabili zamrznjeno sadje, ga pred uporabo nekoliko odtalite.
Jogurtovo zmes prelijemo čez baby piškote, ki smo jih namočili z mlekom.
Za 3 – 4 ure postavimo v hladilnik (še bolje čez noč, da se bodo sestavine dobro prepojile med seboj) in nato lahko postrežemo.
Prijetno sladkanje!