Enostavno janeževo pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Enostavno janeževo pecivo zelo spominja na pecivo domač prijatelj. Priprava je ekspresno hitra njegov okus pa odličen. Že med peko se bo iz kuhinje vil prijeten vonj po janežu in limonini lupinici … Mmmmm, prava poslastica za ljubitelje janeža!

Pripomočki za janeževo pecivo

  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • skleda
  • cedilo
  • žlica
  • ribežen
  • pekač v velikosti pečice
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za janeževo pecivo

  • 2 jajci (L velikost)
  • 70 g sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 220 g gladke moke
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška
  • 1 žlica janeževih zrn
  • limonina lupinica 1 limone

Priprava janeževega peciva

Pripravimo si vse sestavine. Pečico pa priklopimo na 170 °C (ventilacija).

Jajci (naj bosta velikosti L, če imate manjša jajca, uporabite 3) skupaj s sladkorjem in vaniljevem sladkorjem penasto vmešamo. Miksamo pri najvišji hitrosti 2-3 minute, da dobimo jajčno peno. Dodamo janež in naribamo limonino lupinico (limono pred tem dobro umijemo pod vročo vodo in osušimo). Pri ribanju limonine lupinice pazimo, da postrgamo samo rumeni del. Premešamo.

Moko s pecilnim praškom presejemo k sestavinam v skledi in z mešalnikom zmešamo enotno zmes, ki jo s pomočjo žlice nadevamo na pekač, obložen s papirjem za peko, v obliki vrstic. Vmes pustimo malo prostora.

Pečemo v pečici, ki se je že ogrela na 170 °C (ventilacija) 15-16 minut.

Ko je janeževo pecivo pečeno, ga narežemo na rezine debeline 0,5-1 centimeter in jih stresemo v skledo za piškote ali na pladenj in že jih lahko postrežemo, no prej naj se pecivo seveda malo ohladi.

Uživajte v okusu janeževega peciva.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor