Enostavna zlevanka na dva načina
Print Friendly, PDF & Email

Zlevanka je ena najpreprostejših sladic, za katero imamo sestavine vedno pri roki. Pripravimo jo lahko z različnimi vrstami moke in v sladki ali slani različici. Tokrat sem z eno maso pripravila kar dve varianti te sladice. Včasih so gospodinje tekmovale, katera bo pripravila zlevanko z večjimi mehurji, zato bodite ponosni, če bo zlevanka neenakomerno narasla.

enostavna-zlevanka-na-dva-nacina

Enostavna zlevanka na dva načina – pripomočki:

  • skleda
  • velik pekač
  • električni mešalnik
  • žlica

Enostavna zlevanka na dva načina – sestavine:

  • 2 jajci
  • 0,5 l mleka
  • 1 jogurt (180 g)
  • 4 žlice sladkorja
  • 0,5 pecilnega praška
  • sol
  • moka

dodatki:

  • marmelada

ali

  • kisla smetana in kristalni sladkor

Enostavna zlevanka na dva načina – postopek:

Najprej vključimo štedilnik in vanj postavimo pomaščen in pomokan pekač, da se malo ogreje. Jajci stepemo z električnim mešalnikom. Dodamo mleko, jogurt, sladkor, sol in pecilni prašek in še naprej mešamo. Nato po žlicah dodajamo moko. Moko dodajamo tako dolgo, da dobimo zmes, ki je malo gostejša kot za palačinke.

enostavna-zlevanka-na-dva-nacina

Maso vlijemo v topel pekač. Za prvo različico zlevanke na maso razporedimo marmelado in damo v pečico. Pečemo približno 25 minut pri 200°C (v navadni pečici).

enostavna-zlevanka-na-dva-nacina

Ko je zlevanka ob robovih rahlo rjava, jo vzamemo iz pečice. Za drugo različico zlevanke, še vročo premažemo s kislo smetano in potresemo s kristalnim sladkorjem.

enostavna-zlevanka-na-dva-nacina

Zlevanka je najboljša vroča, okusna pa je tudi že ohlajena.

enostavna-zlevanka-na-dva-nacina

Naj vam tekne.

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor