Domače jagodne lučke
Print Friendly, PDF & Email

Domače jagodne lučke se najbolj priležejo v vročih poletnih dneh, zaradi omamnega vonja po sladkih jagodah, pa jih z lahkoto poližemo tudi, ko zunaj ni tako vroče. Priprava je preprosta, zato se jih lahko lotimo skupaj z najmlajšimi.

Domače jagodne lučke – pripomočki:

  • blender ali palični mešalnik
  • modelčki za lučke

Domače jagodne lučke – sestavine:

  • 200 g jagod
  • 1 vanilin sladkor
  • 2-3 žlice vode ali sladke smetane

Domače jagodne lučke – postopek:

Če le imamo možnost, uporabimo domače jagode, ki so polnejšega okusa in vonja. Izberemo čimbolj zrele sadeže. Operemo jih pod tekočo vodo, odstranimo pecelj oz. zeleni del ter odrežemo morebitne poškodovane delčke jagod.

Jagode damo v blender ali v posodo, v kateri jih bomo lahko spasirali s paličnim mešalnikom. Dodamo en vanilin sladkor ter 2-3 velike žlice vode. Če želimo bolj kremast okus lučk, lahko namesto vode dodamo 2 žlici sladke smetane.

Miksamo tako dolgo, da dobimo gladko strukturo in da se vanilin sladkor enakomerno porazdeli. Jagodno penasto kremo nalijemo v modelčke za lučke. Uporabimo lahko poljubne modelčke. Jaz najraje uporabim silikonske, saj so se v preteklosti izkazali kot najboljši.

Napolnimo jih skoraj do vrha ter pokrijemo s pokrovčki oziroma vstavimo palčke. Sedaj pride na vrsto (sploh za najmlajše) najtežji del recepta. Napolnjene modelčke za lučke postavimo v zamrzovalnik ter jih pustimo tam vsaj 6 ur ali še bolje čez noč.

Ko se nam zahoče sladke sadne osvežitve, so jagodne lučke zagotovo prava izbira. Vzamemo jih iz zamrzovalnika, malce počakamo, nato pa previdno vzamemo iz modelčka. Da jih lažje dobimo ven, si lahko pomagamo tako, da modelček za par sekund potopimo v toplo vodo.

Želim vam prijetno poletno osvežitev!

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor