Domač malinov puding
Print Friendly, PDF & Email

Domač malinov puding je najboljši puding, kar sem jih kdaj jedla. In kdo bi si mislim, da se naredi tako enostavno? Za njega potrebujete zgolj nekaj sestavin. Moj 5 letnik je bil nad njim tako navdušen, da je sam pojedel vsega.

Namesto svežih malin lahko uporabite tudi jagode ali pa robide. Jaz sem za puding uporabila ovsen napitek, saj moj sin ne sme uživati mlečnih izdelkov, vi pa, če uživate mleko, lahko uporabite tega.

Zdaj pa hitro na delo, saj ko boste poiskusili ta domač malinov puding, bodo sestavine zanj morale biti vedno na zalogi v vaši kuhinji, tako kot pri meni. 🙂 Pa še otroke boste navdušili z domačim pudingom, ki ima pravi okus po malinah!

Pripomočki za domač malinov puding:

  • posoda za kuhanje
  • metlica za mešanje
  • merilna žlička
  • tehtnica
  • manjša posoda
  • posodice za puding
  • palični mešalnik
  • silikonski modelčki za mafine ali manjše posodice za serviranje

Sestavine za domač malinov puding

Za cca. 5 modelčkov za mafine

  • 300 ml ovsenega napitka + 3 žlice (lahko tudi rižev napitek ali mleko)
  • 100 g malin ali jagod
  • 1/3 čajne žličke vanilje v prahu
  • kdor želi si lahko doda sladkor (jaz ga nisem dala)
  • 3 žlice koruznega škroba (cca. 24 g)

Kako naredimo domač malinov puding:

Za domač malinov puding sem uporabila domače, sveže maline. Če nimate svežega sadja (jagod ali malin) lahko uporabite tudi zamrznjene, samo jih morate prej odmrznit.

Maline očistim in jih malo sperem pod vodo. Jaz sem za puding uporabila ovsen napitek, lahko pa uporabite tudi rižev napitek ali mleko.

V posodo nalijem 300 ml ovsenega napitka, dodam maline in malo vanilje v prahu. Vse skupaj pokuham cca. 5 minut in odstavim. Ko se malo ohladi, s paličnim mešalnikom zmešam. Kdor želi in, če ga motijo semena od malin, lahko dobljeno zmes precedi.

V manjši posodi z metlico zmešam koruzni škrob in 3 žlice ovsenega napitka.

Posodo z zmiksanimi malinami postavim nazaj na štedilnik in počakam, da zavre, nato pa postopoma vlijem zmes iz ovsenega mleka in koruznega škroba in pri tem neprestano mešam. Vse skupaj mešam z metlico cca. 5 minut, da se zgosti.

Malinov puding prelijem v modelčke za mafine in jih za cca. 3 ure postavim v hladilnik. Ohlajen puding vzamem iz hladilnika in ga iz modelčka zvrnem na krožnik. Puding lahko postrežete tudi v posodicah in ga okrasite s svežimi malinami.

Uživajte v res božanskem domačem malinovem pudingu!

Ljubitelje sadnih sladic vabim, da poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor