Čokoladno pomarančni piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno pomarančna kombinacija je zmagovalna skoraj pri vseh sladicah. Tako pri tortah, kremah, kot tudi pri piškotih. Če pa piškoti vsebujejo še čokoladno polnilo, z njimi ne moremo zgrešiti ne pri naših domačih, kot tudi ne pri drugih gostih.

Čokoladno pomarančni piškoti

Pripomočki za čokoladno pomarančne piškote:

  • pečica
  • papir za peko
  • ribežen
  • kuhalnica

Sestavine za čokoladno pomarančne piškote

Za približno 60 piškotov:

  • 420 g gladke pšenične moke TIP500
  • 35 g kakava v prahu
  • 20 g čokolade v prahu
  • 110 g sladkorja
  • 200 g masla
  • 3 jajca
  • 5 g pecilnega praška
  • naribana lupinica ene bio pomaranče
  • 1 žlica ruma

Polnilo:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 30 g masla
  • 0,3 dl sladke smetane
  • naribana lupinica ene bio pomaranče

Postopek čokoladno pomarančne piškote:

Vse sestavine za čokoladno pomarančne piškote si pripravimo na sobno temperaturo. Natehtamo moko, ji dodamo sladkor, pecilni prašek, kakav ter čokolado v prahu. Vse dobro premešamo.

Čokoladno pomarančni piškoti

Dodamo jajca, maslo, rum ter na ribežen naribamo pomarančno lupinico.

Čokoladno pomarančni piškoti

Vse skupaj sedaj dobro pregnetemo. Dobiti moramo zelo kompaktno maso, nikakor premehko, saj se nam bodo v tem primeru piškoti med peko preveč razlezli.

Pomembno
Ker se moke med seboj precej razlikujejo po tem koliko tekočine vpijejo, prilagajajte količino, če pečete s katero drugo moko, da bo masa za piškote res kompaktna in homogena.

Testo damo v hladilnik vsaj za 2 uri (najbolje čez noč), da se celotna masa res dobro ohladi.

Čokoladno pomarančni piškoti

Sedaj oblikujemo približno 12 do 14 gramske kroglice, ki jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Med kroglicami naj bo prostora 2 do 3 cm – med peko se bodo namreč malce razširile. Vanje v sredini naredimo luknje – jaz si pomagam kar z ročajem od kuhalnice. Te luknje naj bodo kar velike in globoke, saj se bodo med peko zmanjšale približno za polovico.

Čokoladno pomarančni piškoti

Čokoladno pomarančni piškoti

Pekač sedaj čimprej damo v pečico za 8 minut, ki smo jo predhodno segreli na 200 °C. Klasična peka. Po osmih minutah damo pekač iz pečice in čokoladne piškote ohladimo na sobni temperaturi.
Sedaj pripravimo čokoladno pomarančno polnilo tako, da na pari stopimo čokolado skupaj z maslom in smetano ter nato dodamo še naribano pomarančno lupinico.

Čokoladno pomarančni piškoti

Dobro premešamo, delno ohladimo in s tem polnilom s pomočjo čajne žličke ali servirne vrečke napolnimo piškote.
Krhke čokoladno pomarančne piškote pustimo par ur, da se čokolada strdi. Nato jih lahko takoj ponudimo, v dobro zaprti posodi za piškote pa počakajo tudi dlje časa.

Čokoladno pomarančni piškoti

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 23 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor