Čokoladno-pomarančna sladica v kozarcu
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno-pomarančna sladica v kozarcu bo navdušila vse ljubitelje sladko-kislih kombinacij. Sladico sestavljajo slasten čokoladni biskvit, ki ga obogatimo z likerjem ali sokom, sočni koščki pomaranče in osvežilen jogurt. Sestavine enostavno zložimo v kozarec in okusna sladica bo hitro pripravljena. Za pripravo sladice lahko uporabite tudi ostanke katerega drugega čokoladnega biskvita. V tem primeru bo priprava sladice v kozarcu še bolj enostavna.

 

Čokoladno-pomarančna sladica – pripomočki:

  • lonček za merjenje (250 ml)
  • električni mešalnik
  • žlička
  • skleda
  • pekač ( 30 x 20 cm)
  • papir za peko (ali maščoba in moka)
  • nož in deska za rezanje
  • 8 kozarcev

Čokoladno-pomarančna sladica -sestavine:

za približno 8 kozarcev

za biskvit:

  • 2 jajci
  • 1/2 lončka sladkorja
  • 1/2 lončka gladke moke
  • 1/2 lončka mletih orehov
  • 1/2 lončka jogurta ali kisle smetane
  • 1/4 lončka kakava v prahu
  • 1/4 lončka sončničnega olja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1/2 pecilnega praška

in še:

  • 2 pomaranči
  • 1 čvrsti jogurt (250 ml)
  • pomarančni liker ali pomarančni sok
  • čokolada v prahu ali čokoladne mrvice za okras

Čokoladno-pomarančna sladica – postopek:

Jajci ubijemo s skledo in penasto zmešamo z obema vrstama sladkorja. Postopoma dodajamo še vse ostale sestavine za biskvit in dobro premešamo z električnim mešalnikom.

Dobljeno maso zlijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko ali pomastili in pomokali. Pečemo približno 20 minut, na 180°C.

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Vmes si pripravimo vse potrebo za sestavljanje sladice. Pomaranče narežemo na kolobarje, nato pa vsak kolobar na polovico. Odrežemo lupino in grenki beli del, meso pomaranče pa narežemo na kocke.

Ohlajen biskvit zdrobimo. Najlažje kar z rokami. Polovico biskvita razporedimo v kozarce. Na biskvit naložimo koščke pomaranč, nato pa prekrijemo še s preostankom zdrobljenega biskvita.

V vsak kozarec prilijemo še žličko ali dve pomarančnega likerja ali soka.  Pomarančni liker lahko pripravite tudi sami. Do tega koraka lahko pripravimo sladico že nekaj časa vnaprej, da biskvit vpije nekaj tekočine. Tik pred serviranjem, pa na vrh sladice položimo dve žlički čvrstega jogurta in okrasimo s čokolado v prahu ali čokoladnimi mrvicami, ter koščkom pomaranče. In čokoladno-pomarančna sladica v kozarcu je pripravljena za razvajanje.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor