Čokoladno pecivo z bučkami
Čokoladno pecivo z bučkami, je odlično pecivo, kamor skrijemo precej veliko količino bučk, pa otroci oziroma drugi poskuševalci, tega sploh ne ugotovijo. Sama sem pecivo tokrat pripravila v pravokotnem pekaču velikosti 20 x 30 cm in ga narezala na kocke.
Pripomočki za pripravo čokoladnega peciva z bučkami:
Za pripravo te jedi ne potrebujemo posebnih pripomočkov.
Sestavine za pripravo čokoladnega peciva z bučkami:
- 350 g moke (lahko uporabite pšenično gladko, polnozrnato, pirino,…)
- 1,5 žličke sode bikarbone
- 50 g kakava
- 1 žlička cimeta
- 250 g sladkorja
- 2 dcl olja
- 3 jajca
- 1 dcl mleka (po občutku, ga lahko dodate tudi manj)
- cca 1kg naribanih bučk
- po okusu pest seskljanih oreščkov ali pest sesekljane čokolade
Postopek priprave čokoladnega peciva z bučkami:
Bučke operemo in jim odrežemo oba konca ter jih naribamo. V drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine. V tretji posodi pa vse mokre sestavine. Zmešamo suhe in mokre sestavine. Zmes je malce gostjša, zato sama najraje zmešam kar z roko. Nato vmešamo še naribane bučke. V kolikor se odločite, sedaj dodajte še sesekljane oreščke ali čokolado. Vse skupaj dobro premešajte in prelijte v pekač obložen s peki papirjem. Pečemo v pečici ogreti na 180°C približno 45 min.
Pustimo, da se ohladi in narežemo na manjše kocke. Po želji lahko pred postrežbo posujete še s sladkorjem v prahu.
Prijetno sladkanje.