Čokoladni trikotniki brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni trikotniki brez peke so odlična čokoladna sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje čokolade. Poleg čudovitega in popolnega okusa, ki je zelo podoben okusu bajadere, bomo čokoladne trikotnike pripravili zelo preprosto in hitro ter brez pečenja in oblikovanja s pomočjo klasičnih modelov, kajti model lahko naredimo sami. Prav zato je priprava čokoladnih trikotnikov primerna za tiste, ki nimajo nobenih izkušenj v kuhinji. Izdelali jo bomo z lahkoto in zagotovo nam bo uspela. Po tem receptu bomo naredili okoli 800 g odličnih čokoladnih trikotnikov, ki se preprosto stopijo v ustih.

Pripomočki za izdelavo čokoladnih trikotnikov brez peke:

  • trikotni kovinski ali kvadratni model dolžine 25 cm in višine 7 cm (če tega nimate, lahko uporabite debelejši karton, ki ga ovijete z aluminijsko folijo in prepognete na polovico ter z zunanje strani pritrdite robove)
  • večja posoda za mešanje sestavin
  • električni mešalnik
  • manjša posoda za kuhanje
  • mlinček ali električni sekljalnik
  • tehtnica
  • velika jušna žlica
  • mala čajna žlička

Sestavine za izdelavo čokoladnih trikotnikov brez peke:

za približno 800 g trikotnikov:

  • 100 g mletih maslenih keksov (recimo blagovne znamke Plazma)
  • 100 g na manjše koščke zdrobljenih maslenih keksov (recimo blagovne znamke Plazma)
  • 3 rumenjaki
  • 200 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja
  • 200 g čokolade za kuhanje

za čokoladni preliv:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 čajna žlička masla

Priprava čokoladnih trikotnikov brez peke:

Najprej vzamemo posodo za mešanje sestavin in vanjo damo maslo, ki smo ga pred tem pustili na sobni temperaturi. Maslu dodamo 3 rumenjake, odtehtan sladkor in vanilijev sladkor. Vzamemo električni mešalnik in sestavine zmešamo, tako da dobimo enotno maso.

Sedaj vzamemo posodo za kuhanje in vanjo damo 1 čajno žličko masla ter na kocke nalomljeno čokolado za kuhanje. Posodo postavimo na ogenj in na nizki temperaturi raztopimo čokolado. Med segrevanjem na nizki temperaturi, čokolado nenehano mešamo in pazimo, da se ne prime.

Takoj, ko je čokolada stopljena in še topla, jo vlijemo v maso, ki smo jo pripravili v posodi, in ponovno zmešamo ter združimo sestavine.

Sedaj vzamemo 200 g maslenih keksov (uporabila sem kekse blagovne znamke Plazma). Od tega 100 g zmeljemo in 100 g nalomimo na manjše koščke. Pri izdelavi čokoladnih trikotnikov svetujem, da ne uporabljamo drugih keksov, ker okus ne bo niti približno enak. Zmlete in nalomljene kekse skupaj stresemo v maso ki, smo jo naredili.

Vzamemo veliko jušno žlico in vse skupaj premešamo ter dobro združimo. Dobiti moramo gosto kremo, v kateri so vidni koščki keksa.

Tako narejeno maso položimo v trikotni model, jo zravnamo s pomočjo žlice ter postavimo v hladilnik za 3 ure.

Čokoladne trikotnike brez peke lahko izdelamo tudi brez čokoladnega preliva, kar je še preprosteje. Če pa želimo, da so trikotniki po robovih obliti s čokoladnim prelivom, ga naredimo po spodaj napisanih navodilih.

Ponovno vzamemo posodo, v kateri smo topili čokolado, in vanjo vlijemo 1 dl smetane. Posodo postavimo na ogenj in počakamo, da smetana zavre. Takoj ko smetana zavre, jo odstranimo z ognja in ji primešamo 100 g čokolade za kuhanje.

Sestavine pustimo nekaj minut, da se malo ohladijo in jih medtem večkrat premešamo.

Ko je čokoladni preliv nekoliko ohlajen, iz hladilnika vzamemo ohlajeno maso, ki se je po 3-urnem počivanju na hladnem dobro strdila, in jo položimo na krožnik ter odstranimo narejen model. Nato vzamemo žlico in trikotnik polijemo s čokoladnim prelivom.

Čokoladni trikotnik, ki smo ga oblili s čokoladnim prelivom, ponovno vrnemo v hladilnik za približno 1 uro, nato pa narežemo trikotnike na debelino 1 cm in postrežemo.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor