Čokoladni storži
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni storži so najbolj dekorativna sladica, ki jo poznam. Za pripravo testa ne potrebujete več kot 15 minut. Čokoladni storži po tem receptu niso le čudovitega videza, pač pa tudi zelo okusna sladica, ki po okusu spominja na Bajadero ali zelo okusno lešnikovo kremo. Poskusite jih pripraviti, ne bo vam žal. Po tem receptu bomo pripravili približno 26 čokoladnih storžev.

Pripomočki za čokoladne storže:

 • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo čokoladnih storžev:

 • 400 g mletih maslenih piškotov
 • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
 • 60 g masla sobne temperature
 • 6 poravnanih jušnih žlic kakava v prahu
 • 6 jušnih žlic cvetličnega medu
 • 8 jušnih žlic kremnega čokoladnega namaza ( Nutella ,Linolada  ali drugi namazi po lastni izbiri)
 • 12 – 14 jušnih žlic mleka
 • 1 jušna žlica ruma
 • čokoladni kosmiči z okusom čokolade v lističih
 • 1 jušna žlica sladkorja v prahu za potrositi pripravljene storže

Kako pripravimo čokoladne storže

V posodo stresemo dobro zmlete maslene piškote in jim dodamo maslo, ki smo ga pred tem pustili na sobni temperaturi vsaj 1 uro. Tem sestavinam dodamo med, vaniljev sladkor, čokoladni namaz, kakav, mleko in rum.

Vse sestavine premešamo, nato pa pregnetemo z rokami. Dobiti moramo gladko in rahlo lepljivo maso.

V kolikor je masa presuha, po potrebi lahko dodamo žlico ali dve mleka. Sedaj vzamemo približno eno zvrhano žlico mase in jo s pomočjo prstov oblikujemo v obliko hruške. Da bi se prepričali ali je masa dobro pripravljena, preverimo na prvi oblikovani hruški ali bomo lahko nanjo postavili čokoladne kosmiče. V primeru, da čokoladni kosmiči pri postavitvi padejo ven iz mase, pomeni, da je masa preveč suha in ji moramo dodati še žlico do dve mleka.

Oblikovane hruške naj ne bodo premajhne, niti prevelike, višina vsake naj bo okoli 4 centimetre, tako jih bomo najlažje obdali s čokoladnimi lističi. mase zadostuje za okoli 26 storžev.  Najenostavnejše bo, če se priprave lotimo tako, da oblikovani košček mase takoj oblečemo s čokoladnimi kosmiči. Torej oblikovano hruško postavimo na servirni krožnik in ji začnemo dodajati čokoladne kosmiče. Najprej vstavimo (zabodemo) tri kosmiče na sam vrh hruškasto oblikovane mase.

Nato začnemo vstavljati vsak čokoladni listek kosmiča posebej v vrsto in to počnemo vse dokler ne pridemo do  konca oziroma do širšega dela hruškasto oblikovane mase.

Enako pripravimo tudi ostale storže in jih previdno položimo na servirni krožnik.

Ko so storži pripravljeni jih postavimo v hladilnik za približno 1 uro. Po poteku tega časa vzamemo čokoladne storže iz hladilnika in jih pred postrežbo potrosimo s sladkorjem v prahu.

Čokoladni storži so pripravljeni. Uživajte v odličnem okusu in prav posebni obliki sladice.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor