Čokoladne jogurtove miške
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladne jogurtove miške so nastale v želji po malo drugačnih miškah. Le zakaj bi vedno naredila klasične … ? Pa mi je na misel prišla čokolada. Zakaj pa ne, čeprav priznam, da nisem pričakovala, da bodo izpadle tako zelo okusno, kot so. So zelo čokoladnega okusa, s hrustljavo skorjo, ki obdaja mehko in rahlo sredico. Hitro pripravljene, teknejo pa starim in mladim. Super so!

Čokoladne jogurtove miške

Pripomočki za čokoladne jogurtove miške

  • električni mešalnik

Sestavine za čokoladne jogurtove miške:

  • 250 g navadnega jogurta
  • 2 jajci (S ali M)
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2-3 jedilne žlice sladkorja (sama sem ga uporabila 50 g)
  • 1 -2 čajni žlički ruma
  • 210 g gladke bele moke
  • 40 g kakava v prahu (grenki)
  • čajna žlička pecilnega praška (6-7 g)
  • 50 g naribane temne čokolade (lahko tudi nasekljane ali čokoladnih kapljic)

Količina mišk je odvisna od tega, kako velike miške boste naredili.

Priprava čokoladnih jogurtovih mišk

V posodo odmerimo 250 g navadnega jogurta, dodamo 2 jajci, 1 vaniljev sladkor, 2-3 žlice sladkorja in 1-2 čajni žlički ruma. Zmešamo z električnim mikserjem.
Posebej odmerimo 210 g gladke moke, ji dodamo 40 g kakava v prahu in žličko pecilnega praška. Premešamo in nato med mešanjem po žlicah počasi dodajamo jajčno-jogurtovi zmesi.

Čokoladne jogurtove miške

Ko je vsa moka s pecilnim in kakavom dobro vmešana, dodamo še nastrgano čokolado (jaz sem uporabila kupljene čokoladne ostružke) in jih ročno vmešamo v zmes.

Počasi segrejemo olje in, ko je dovolj segreto (če vanj pomočimo ročaj kuhalnice, se okoli prično delati mehurčki), s čajno žličko začnemo zajemati maso za čokoladne jogurtove miške in jo polagamo v olje. Cvremo jih počasi, na srednji temperaturi (pri meni je to 5,5 od 9 stopenj na steklo keramičnem štedilniku; prilagodite moči vašega štedilnika) na vsaki strani nekaj minut. Miške se med cvrtjem običajno obrnejo same, ko je spodnja stran pečena, zato obračanje načeloma ni potrebno, vseeno pa spremljamo in, če je potrebno, kakšni miški pomagamo, da se obrne. Ko so ocvrte oziroma pečene, jih s penovko poberemo iz olja in polagamo na krožnik obložen s papirnatimi brisačkami. Postopek cvrtja ponovimo s preostalo maso in ga ponavljamo dokler ne porabimo vse mase za čokoladne jogurtove miške.

Čokoladne jogurtove miške

Ohlajene (lahko še čisto malo mlačne) posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Čokoladne jogurtove miške

Zaradi njihovega zelo čokoladnega okusa, se poleg prileže tudi kakšna sveža jagoda, četudi še kako teknejo kar same.

Ljubitelji mišk poskusite tudi vaniljeve miške s koščki čokolade, v pustnem času pa ne pozabite tudi na odlične ter rahle krofe s kislo smetano.

Čokoladne jogurtove miške

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor