Caprese rezine z malinami – lchf
Print Friendly, PDF & Email

Caprese rezine z malinami bodo pričarale vrhunski okus čokolade z visokim deležem pravega kakava, vse skupaj pa bo zaokrožila svežina malin in premaz smetane. V rezinah ni pšenične moke in ne sladkorja, zato si boste kakšen košček več privoščili brez slabe vesti.

Caprese rezine z malinami – lchf – pripomočki:

  • tehtnica
  • 2 posodi za mešanje
  • električni mešalec
  • žlica
  • kozica
  • tlačilka za pire
  • pekač mere 36 x 21 cm
  • peki papir

Caprese rezine z malinami – lchf – sestavine:

Testo:

  • 250 g masla sobne temperature
  • 140 g sladila sukrin v prahu (ali podobnega)
  • 300 g mandljeve moke iz blanširanih mandljev (fino zmleti mandlji)
  • 250 g črne čokolade z visokim % čokolade
  • 6 jajc

Malinov preliv:

  • 400 g malin (lahko zmrznjenih)
  • 3 žlice sukrina v prahu
  • 200 ml vode
  • 6 želatina lističev

Smetanov premaz:

  • 350 ml sladke smetane s 35% mlečne maščobe
  • 2 žlici maskarpone sira
  • 1 zvrhana žlica pravega kakava
  • 1 zvrhana žlica sukrina v prahu

Caprese rezine z malinami – lchf – postopek:

V posodi z električnim mešalcem zmešamo maslo sobne temperature in polovico količne sladila sukrin v prahu. Lahko se uporabi tudi kristlani sukrin.

V zmes masla in sladkorja postopoma zmešamo rumenjake, enega za drugim. Iz beljakov naredimo sneg. V sneg primešamo preostalo količino sladila skurin.

Izberemo črno čokolado s čim večjim odstotkom kakava in jo nalomimo v kozico. Na ogenj pristavimo posodo z malo vode in na posodo postavimo kozico s čokolado in jo nad soparo stopimo v gladko, svilnato tekočo čokolado. Pustimo, da se nekoliko ohladi in jo nato primešamo v testo.


Odtehtamo blanširane mlete mandlje in jih primešamo v maso za biskvit. Namesto mletih mandljev lahko uporabimo razmaščeno mandljevo moko.

Na koncu z lopatico nežno primešamo še sneg beljakov in sicer najprej 1/3, nato drugo in še tretjo.

 

Testo za biskvit poravnamo po pekaču, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija klasične peke, 40 minut. Po pečenju vzamemo biskvit iz pečice in pustimo, da se ohlaja.

Za preliv iz malin lahko uporabimo zmrznjene ali sveže maline. V posodi na ognju jih razpustimo in s tlačilko za pire še nekoliko spasiramo. Primešamo želatino v lističih. Če nas koščice malin motijo, jih lahko predhodno spasiramo.

Preliv premažemo čez mlačen biskvit in pustimo, da se ohladi in strdi.

Sladko smetano zmešamo s sladilom sukrin v prahu in ko se smetana začne trditi, dodamo kakav in nato še maskarpone. Enakomerno premažemo čez strjen malinov preliv.


Caprese rezine z malinami narežemo na rezine in uživamo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor