Borovničeva sladica brez sladkorja
Print Friendly, PDF & Email

Potrebujemo hitro in enostavno narejeno sladico? Se izogibamo ogljikovim hidratom, ker bi radi izgubili kilograme, smo na LCHF prehrani, bi radi naredili sladico za diabetika ali pa se čisto preprosto izogibamo sladkorju? V tem primeru je borovničeva sladica brez sladkorja prava izbira za nas!

Pripomočki za borovničevo sladico brez sladkorja:

  • nož
  • žlica
  • žlička
  • tehtnica
  • deska za rezanje
  • posoda za gretje borovnic
  • kozarci
  • kuhalnik

Sestavine za borovničevo sladico brez sladkorja:

Za 2 osebi:

  • 30 g kokosove moke
  • 30 g mletih mandljev
  • 30 g mletih lešnikov
  • 3 žlice mascarpone (150 g)

Preliv:

  • 150 g borovnic
  • 1 žlica eritritola
  • ščepec cimeta
  • 1/2 limone (sok)
Opomba avtorja
Eritritol je končni produkt glukozne fermentacije. Je naraven, brez kalorij in ne dviguje krvnega sladkorja.

Postopek za borovničevo sladico brez sladkorja:

Pripravimo si mascarpone, natehtamo in v posebno posodico nasujemo kokosovo moko, mlete lešnike in mlete mandlje.

K suhim sestavinam dodamo še mascarpone in dobro zmešamo v enotno maso. Če bo mascarpone sobne temperature bo mehkejši in bomo lahko hitreje zmešali vse sestavine.

Borovnice pogrejemo (ne pustimo, da zavrejo ampak jih pred vretjem odstavimo iz kuhalne plošče) in dodamo eritritol, sok pol limone ter cimet. Mešamo toliko časa, da se eritritol raztopi.

Kremo previdno z žličko nadevamo v servirni kozarec tako, da je v kozarcu diagonalno. Krema je zelo kompaktna in diagonalna postavitev ne bo delala nobenih težav.

Ohlajene pokuhane borovnice sedaj nadevamo v prazen diagonalni del.

Postavimo v hladilnik vsaj za pol ure, da se borovničeva sladica brez sladkorja ohladi. Nato jo še dekoriramo z malo kokosove moke in mletimi mandlji ter postrežemo po kosilu ali čisto samostojno kot popoldansko sladico.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor